TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Kırıkkale Özel Kızılırmak İlköğretim Okulu öğrencileri, ‘Kalp Ritmini Buldu’ isimli şiir dinletisi programı düzenledi. İlk Kültür Merkezi’nde düzenlenen şiir dinletisinde öğrenciler Mevlana, Yunus Emre, Aşık Veysel'den türküler ve günümüz şairlerinden örnekler sundu.

Özel Kızılırmak İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Hüseyin Ertaş, sinsi, yalan, inkar ve bencil olanların kalp ritminin bozuk olduğunu söyledi. Edebiyatın konuşmayla başlayıp, okumayla gelişip şiirle kemale erdiğini söyleyen Ertaş, şiirin hem gönül zenginliğini hem dil hakimiyetini hem ilimdeki ustalığı hem de zekayı gösterdiğini kaydetti.

Tarih boyunca idarecilerin, emirlerini hep şiirlerle ifade ettiğini belirten Ertaş, şiirin ne olduğunu tam olarak anlayabilmek için yapılması gereken en iyi şeyin çeşitli türlerde çok sayıda iyi şiir okuyup, bunların üzerinde düşünmek gerektiğini söyledi. Ertaş, şunları kaydetti: "Böylelikle şiirin ne olup olmadığı, sözcüklerin nasıl seçildiği, nasıl sıralandığı, teşbih ve istiarelerin nasıl kullanıldığı gibi konularda daha çok bilgi edinilebilir. Şiir ezberletmenin en büyük faydası öğrencilerin hafızalarını geliştirmesidir. Öğrencilerin kelime hazineleri de gelişir. Şiirlerden güzel örnekler sunarsanız, çocuğun hayal gücü ve edebi yanını da geliştirebilirsiniz. Bu bağlamda böylesi etkinlikler hayatın her yerinde yer almalı."

Programa; Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen, İl Müftüsü Bekir Gerek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Yıldırım, Özel Kızılırmak Eğitim Kurumları Müdürü Hayrettin Kaya, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilisim