Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde faaliyet gösteren Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD) üyeleri, Fas’a gezi düzenledi. 9 kişilik heyetle Fas’ın çeşitli kentlerine yapılan gezide ticari görüşmeler yapıldı. Fas’ın önemli şehirlerinden olan El-Jedida Ticaret Odası’nı ziyaret eden iş adamları yatırım için davet aldı.

TUSKON’un Üye Derneği olan Türkiye-Fas İş Adamları Derneği (TÜFİAD) ile ortaklaşa organize edilen program kapsamında verimli iş görüşmeleri yapıldı. El-Jedida Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Yusuf Zahidi, işadamlarına ülke ve El Jedida şehri ile alakalı geniş bir sunum yaptı. Katılımcı firmaların sorularını da cevaplandıran Zahidi, cazip imkân ve teşviklerden bahsederek yatırım çağrısında bulundu. Fas’ta çalışmalarda bulunan TÜFİAD Genel Sekreteri Gökmen Ertaş, Türkiye ile Fas arasındaki ticaret hacminin son 6 senelik zaman diliminde 4, 5 kat artarak 1,3 milyar dolara geldiğini vurguladı. Bu artışta TUSKON’un aldığı projeler ve konteynır bazlı alış-verişin çok etkisi olduğunu vurgulayan Ertaş:”Son dönemlerde Majesteleri Kral Mohamed ve Türkiye Ekonomi Bakanlığının çalışmaları takdire şayan. Mevcut 1,3 milyar dolarlık hacminde gerçek potansiyel yansımıyor. 3 sene içerisinde bu rakamı 2 katına çıkartma hedefler arasında.”dedi.

"35 MİLYONLUK NÜFUSA SAHİP BÜYÜK BİR PAZARI GÖZ ARDI EDİLEMEZ"

Fas’ın tüm yönleri ile çok cazip bir pazar olduğunu aktaran KASGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan Karaozan, Fas’ı ve Fas pazarını beklentilerinin çok üzerinde bir seviyede bulduğunu ifade etti. Fas’ın kalkınma hızının çok iyi seviyelerde olduğunu belirten Karaozan, önümüzdeki haftalarda tekrar Fas’a gitmek suretiyle yaptıkları ticari görüşmeleri kesin sonuca ulaştıracaklarını bildirdi. Karaozan, 35 milyonluk nüfusa sahip büyük bir pazarının göz ardı edilemeyeceğini kaydetti.

KASGİAD Genel Sekreteri Nurullah Ergün ise Kızıltepeli iş adamlarının dışa açılması gerektiğini söyledi. Fas gibi ülkelerdeki ticari anlayış ve Türkiye firmalarına olan güven bunu desteklediğini hatırlatan Ergün, "Önümüzdeki günlerde yeni yurtdışı ve yurtiçi iş gezilerimiz olacaktır. Dernek olarak hem ilçe ve ilimiz için hem de ülkemiz için yararlı olabilecek her türlü çalışmamız devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim