Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, akademik alanda sesini duyurmaya başladı.
Derginin beş yıldır editörlüğünü yürüten KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün, dergilerinin ulusal hakemli bir dergi olduğunu ve TÜBİTAK ULAKBİM Sosyal Bilimler Veri Tabanı (SBTV) tarafından tarandığını belirtti.
Esengün “Dergimizin Ocak 2013 itibariyle, uluslararası veritabanı kuruluşu EBSCO tarafından taranmaya başlanması çok önemlidir. Dergimizde yer alan her makale uluslararası akademik camiada ulaşılabilir hale geldi. Bu durum dergimizin hem bilimsel kalitesini hem de prestijini artırmıştır. Böylelikle üniversitemizin de adı, uluslararası platformlarda duyulur hale gelmektedir.” dedi.
Türkçe’nin bilim dili haline gelmesinden memnun olduklarını dile getiren Esengün, dergilerinin içeriğinde Türkçe yayınların da olması ve EBSCO tarafından taranması Türk dilinin uluslararası alanda yer aldığının bir göstergesi olduğunu kaydetti.
Gelecek dönemlerdeki temel hedeflerinin Uluslararası Sosyal Bilimler Veri Tabanı olarak bilinen SSCI’da derginin indekslenmesinin sağlanması olduğunu söyleyen Esengül, tüm akademisyen ve araştırmacılardan KMÜ Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi’ne makale göndermelerini isteyerek sözlerini noktaladı.

Yayın hayatına Selçuk Üniversitesi döneminde “İİBF Dergisi” olarak başlayan dergi, KMÜ'nün kurulmasıyla birlikte “KMÜ İİBF Dergisi” olarak yayınlarına ara vermeksizin devam etti. Haziran 2010’dan itibaren, yalnızca iktisadi ve idari bilimler alanında değil, tüm sosyal ve ekonomik araştırmaları kapsayan bir içeriğe sahip olan dergi, “KMÜ Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi” adıyla yayınlarını sürdürüyor. Dergi, yine bu tarihten itibaren elektronik ortamda da yayımlanmaya başlayarak araştırmacıların bilgiye kolay ulaşmalarını sağlıyor.

Editör: TE Bilisim