MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kömür satışı yapılan iş yerlerine denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Isınma amaçlı olarak kullanılan katı yakıtların satışa sunulduğu yerlerde yapılan denetimlerde 2012 yılı içerisinde 242 mahrukatçıya denetim yapıldı. Laboratuvar analizlerinin de yapıldığı incelemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Büyükşehir Belediyesi’nin temiz bir çevre için hayata geçirdiği projeler Kocaeli’nin sanayi kenti olmasının yanında doğa kenti olması hedefi açısından önem taşıyor. Bu kapsamda 'Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği' gereğince yakma tesislerine ve satışa sunulan yakıtların denetimi Büyükşehir Belediyesi tarafından titizlikle yürütülüyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan denetimlerde kömür satan iş yerlerine yönelik denetim sıkı tutuluyor. Denetimler neticesinde kömür satan iş yerlerine yönelik 'Katı Yakıt Satıcısı Kayıt Belgesi' almaları konusunda gerekli uyarı ve tebliğler yapılıyor. Gerekli belgeleri bulunmayan iş yerleri yasal işlem başlatılması için ilgili kurumlara bildirimde bulunuldu.

        Öte yandan Büyükşehir ekipleri ısınmadan kaynaklı hava kirliliği şikayetlerini de değerlendiriyor. Ekipler şikayet bölgelerine giderek usulüne uygun kömür numuneleri alıyor. Alınan numuneler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeterlilik belgesi bulunan laboratuvarda analiz ettiriliyor. Analiz sonuçları konuyla ilgisi olan makamlara iletiliyor. 2012 yılındaki 242 iş yerine yapılan denetimler neticesinde kömür satışı yapılan iş yerleriyle ilgili herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı bildirildi.

Editör: TE Bilisim