Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Karabağlar ilçesindeki mahalle muhtarlarıyla biraraya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şehir dönüşümünde izleyecekleri yolları anlattı. Adil, bilime dayalı ve yerinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Kocaoğlu, 17 muhtarın isteklerini dinleyip not aldı. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün de hazır bulunduğu toplantıda Kocaoğlu, “Karabağlar, Gaziemir, Bayraklı ve Konak’ta kentsel dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. 60 senede oluşan çarpık yapılaşmayı, biri iki yılda düzeltemezsiniz. Kentsel dönüşümün hızını, konut satışları belirleyecek. Konut alacak kişi bulunduğu sürece kentsel dönüşüm devam eder. Bunu yapabilmek için önce kentin ekonomisinin düzelmesi lazım. Konut alacak adam bulunmadığı takdirde inşaat durur.” dedi.

Adil olmanın, vatandaşı yerinden yurdundan etmemenin şehir dönüşümünün olmazsa olmazlarından olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Herkesin anlayacağı şekilde anlatmak gerekiyor. Kentsel dönüşüm yapacaksak, hakkını vererek yapmamız gerekiyor. Büyükşehir belediyelerine verilen yetki var. Bir de çürük binaların yıkılması için yeni çıkan 6306 sayılı yasa var. O yasa adil uygulanmadığı zaman hepimizin başını ağrıtır. Her şeyin uzlaşıyla olmasından yanayım.” diye konuştu. Dönüşümde şehrin yeniden planlanmasının önemine değinen Kocaoğlu, “Binaları yıkıp yerine 10 katlı apartmanlar yaparsak bu kentte yaşanmaz. Bütün binalar aynı yapılırsa, komünist ülkelerden farkımız kalmaz. Planlama yapılırken yollar, altyapı, yeşil alanlar hepsi gözönünde bulundurulmalı. Kent dönüşümü sindire sindire yapılacak, herkes ikna olacak. Kentsel dönüşümü boş arsaya yapmıyoruz, oturulan yerlere yapıyoruz. Bunun bir sürü zorluğu var. Bu noktada da bilime başvuracağız. Bazı bölgelerde belediye dışında dönüşüm projeleri üretenler var, vatandaşlarımız bunları da değerlendirebilir. Biz sadece uygulama ve planlamasına bakarız.” dedi.

Editör: TE Bilisim