İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Antalya Konyaaltı Belediyesi, 2013 temizlik bütçesini belirledi. 2012 yılında 11 milyon lira olarak gerçekleşen bütçe, 2013’te 9 milyon 400 bin TL'ye düşecek. Belediye böylece temizlik işleri için ayrılan bütçeden 1,85 milyon lira tasarruf edecek.

        Konyaaltı Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü bünyesinde alınan 39 yeni araç dualarla hizmete başladı. Törende konuşan Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 2012’de temizlik hizmetleri için 11 milyon TL harcadıklarını ifade etti. Böcek, 2013’te ise makine parkında bulunan araçların bakım, onarım, akaryakıt ve yağ giderleri dâhil olmak üzerek 9 milyon 400 bin TL'lik bütçe oluşturulduğunu söyledi.

Daha önceki senelerde temizlik hizmetini ihale usulüyle yaptıklarını belirten Böcek, 2013’te temizlik işlerini belediye eliyle yürüteceklerini açıkladı. “Bu sayede insan sağlığını çok yakından ilgilendiren kent temizliğiyle ilgili yaşanacak sorunların önüne geçeceğiz.” diyen Böcek, ayrıca 1 milyon 850 bin TL tasarruf sağladıklarını bildirdi.

        Temizlik, katı atık çöp toplama ve nakliye hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan 39 yeni aracın tanıtımını yapan Başkan Böcek, böylece araç sayılarının 45’e ulaştığını kaydetti.

Çağdaş ve temiz bir Konyaaltı için çalıştıklarını dile getiren Böcek, "Konyaaltı'nda temizlik çalışmalarını daha hızlı ve daha kolay şekilde gerçekleştirmek için 25 hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu, 2 arazöz, 2 vakumlu yol süpürme aracı, 1 konteyner yıkama ve dezenfekte aracı, 1 kırıcı yükleyici kepçe, 1 damperli kamyon, 1 damperli kamyonet, 2 binek kontrol aracı ve 4 kamyonet olmak üzere toplam 39 yeni aracı filomuza dahil ettik. Yeni araçlarla birlikte temiz işleri makine parkımızdaki araç sayısı 45'e ulaştı." dedi.

Editör: TE Bilisim