ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde 2008 yılında ilk defa uygulanan çok amaçlı atık toplama sistemi bu sene bütün mahallere yayılacak.

        2008 yılında pilot ölçekli uygulanan geri dönüşüm projesine vatandaşlar ilgi gösterdiğini belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu şekilde bin 141 ton ambalaj atığı toplandığını ifade etti.

        Söz konusu rakamın her yıl artış gösterdiğini kaydeden Başkan Böcek, 2012 yılında da toplanan atıkların yaklaşık 12 bin tona ulaştığını söyledi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün ambalaj atığının yanında bitkisel atık yağlar, piller, elektronik eşyaların da kaynağından ayrı toplanabilmesi için Türkiye’de ilk defa sitelere özel uygulanan çoklu atık toplama konteynerleri tasarladığını açıklayan Konyaaltı Belediye Başkanı, “Tasarlanan bu konteynerler 2012 yılında 100 siteye bedelsiz olarak konuldu. Ekiplerimiz konuyla ilgili site sakinlerine yönelik bilgilendirme çalışmaları yaptı. Kısa sürede büyük ilgi gören bu uygulamamızı 2013 yılında da bütün mahallelerimize yayarak, çok daha etkin ve modern bir atık yönetimi yaklaşımı sergilemeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim