BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak tarihi Oluk Köprü'de (Köprülü Kanyon) turistler, yazın altında rafting, kışın ise doğa yürüyüşü yapıyor. Beşkonak Köprülü Kanyon'da 1 Kasım'da rafting sezonu sona erince kışın köprü üzerinde doğa yürüyüşü ve İskandinav yürüyüşü(Nordic Walking) turları başladı.

Beşkonak Karabük Turizm ve Su Sporlarını Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, bu yıl tarihi Oluk Köprü'de 1 milyon yerli ve yabancı turistin rafting yaptığını söyledi. Bir milyon turistin 650 binini yabancı, 350 binini yerlilerin oluşturduğunu belirten Armağan, kışın rafting su sporunu bölgede doğa turlarına bıraktığını söyledi. Armağan, "Köprülü Kanyon'un altında yazın raftingciler, kışın ise üstünde doğa yürüyüşü için gelen Avrupalı turistler oluşturuyor." diye konuştu.

    KÖPRÜLÜ KANYON'DA 40 TURİST DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPTI

    Vianobilis Turizm Genel Müdürü Ertan Yıldırım, dünyanın en güzel yürüyüş alanlarından birinin Köprülü Kanyon Milli Park olduğunu söyledi. 2012 yılı içinde 40 bin Alman, Belçikalı, Hollandalı, Çekli, Avusturyalı, İngiliz, Macaristanlı ve İskandinav ülke turistlerine Köprülü Kanyon üzerinde doğa ve İskandinav yürüyüşü yaptırdıklarını söyledi.

    Bölgenin doğal yapısı ve endemik bitki zenginliğinin bölgede doğa turlarını cazip hale getirdiğini belirten Yıldırım, Oluk Köprü'nün Roma ve Anadolu Selçuklu döneminde de önemli geçiş yolu olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim