ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında Korkut İlçe Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'SBS-LGS-LYS Hepsi Formalite, SODES’le Hepsi Cebimde' projesi ile 8 bin öğrenciye dağıtılmak üzere test, soru bankası ve yardımcı kaynaklardan oluşan kitaplar okul müdürlerine teslim edildi.

Muş Valiliği Koordinasyonu’nda Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında Korkut İlçe Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'SBS-LGS-LYS Hepsi Formalite, SODES’le Hepsi Cebimde' projesi ile öğrencilere soru bankası, test ve yardımcı kaynak kitapları alındı. Korkut 75. Yıl Merkez Ortaokulu’nda koordineli bir şekilde ilçeye bağlı tüm okullara dağıtılmak üzere program düzenlendi. Programa İlçe Kaymakamı Adnan Daldal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Çelik ve okul müdürleri katıldı.

"KORKUT'TA 6 TANE SODES PROJESİ UYGULANDI"

İlçeye bağlı okullarda eğitim gören öğrencilere dağıtılmak üzere alınan kitapların ilk etabının 42 bin lira değerinde olduğunu belirten Kaymakam Adnan Daldal, 8 bin öğrenciye ulaşacaklarını ifade etti. Alınan kitapların düzenli bir şekilde okul müdürlerine teslim edildiğini ve daha sonra öğrencilere sağlıklı bir şekilde dağıtılacağının altını çizen Kaymakam Daldal, ilçe eğitim seviyesini yükseltmek için her türlü gayreti sarf ettiklerini kaydetti.

"KİTAPLARIMIZ, 100 TEMEL ESERDEN OLUŞUYOR"

Projenin toplam 126 bin lira bütçesi olduğunu ve 100 temel eserin yer aldığını aktaran Kaymakam Daldal, "Projemizin toplam 126 bin liralık bir bütçesi var. Projemizin esas amacı; çocuklarımızı sınava ve hayata hazırlamaktır. Burada şuanda 42 bin liralık kitap almış bulunuyoruz. Bu kitap alımımız ilkokul ikinci sınıftan itibaren başlayarak 100 temel eserden oluşuyor. Sınavlara hazırlık kitapları ve test kitaplarından oluşan en kaliteli olanları seçerek aldık. Aldığımız kitapları öğrencilerimize ulaştırmak için okul müdürlerimize dağıtımı yaptık. Proje sayesinde başarılı öğrencilerimizin başarılarını daha da arttırmış olacağız. Alınan 100 temel eser ile çocuklarımızın okuma sevilerini yükseltmek, konuyu anlaya bilmelerini sağlamak; ayrıca soru bankaları, yaprak testler bunları bizim kurduğumuz komisyonun onayında geçerek alındı. Yani gelişi güzel hangi kitap alınacağı olmadı. En kaliteli ve kendini ispatlamış yayın evlerinden kitapları aldık. Bu vesileyle öğrencilerimiz güzel bir şekilde hazırlanacaklardır. Öğrencilerimizin başarılı olmasını ve ilçemizin eğitim seviyesini yükseltmek istiyoruz. Her şubeye 100 temel eser dağıtılacak. Öğrencilerimiz bizi mahcup etmeyecektir ve onlara güveniyoruz." diye konuştu.

"3 BİNDEN FAZLA TEST VE SORU BANKASI KİTABIMIZ VAR"

Korkut ilçesinde topyekun eğitim için seferberlik başlattıklarını açıklayan İlçe Mili Eğitim Müdürü Hanifi Çelik ise veli, öğrenci ve öğretmen döngüsünü güçlendirmeye gayret ettiklerini ifade etti. Çelik, ayrıca şunları söyledi: "Eğitim camiası olarak okullarımızdan top yekûn seferberlik başladık, başarı için her yolu deneyeceğiz. Bu vesileyle en başta Sayın Kaymakamımız sağ olsun bu SODES destekli projelimizin geçmesi ile bütün okullarımızdaki kaynak kitapları, ders kitapları ve yardımcı kitapları aldırttı. Bu gün bütün okul müdürlerimize dağıtığımız kaynakları Korkut ilçemizde bir ilk. Şu an burada bizim 3 binden fazla test kitabımız, yaprak test ve soru bankası kitapları mevcut. Ve bunlar şuan ilçemizde sekiz bin öğrenciye hitap ediyor. Biz bu proje ile öğrencilerimize yüzde seksen ulaşmayı hedefliyoruz."

Daha sonra SODES kapsamında alınan kitaplar kolilere doldurularak okul müdürlerine teslim edildi.

Editör: TE Bilisim