Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Kozan Belediyesi Peyzaj Mimarı ekibi öncülüğünde hazırlanan Göç Yolu Peyzaj Düzenleme Projesi görüşüldü.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen etkinliğe Kozan Kent Konseyi Başkanı Süleyman Sezen ve Üyeleri, Mimarlar ve Mühendisler katıldı. Sunum Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Teoman Akçalı ve Peyzaj Mimarı Zübeyde Özkan Özsu’nun slayt gösterisi eşliğinde proje hakkında slayt gösterisi eşliğinde katılımcıları bilgilendirmesi ile başladı.

Akçalı ve Özsu hazırlamış oldukları projelerinde Kozan için önem arz eden Göç Yolu’nda bulunan orta refüjlerin kaldırılarak yaya ve bisiklet yolunun genişletilmesi, trafiğin yeşil kuşak eşliğinde tasarlanması ile ilgili konular aktarıldı. Yine projede şuan için sıkıntılı olan hastane kavşağının Türk Meydanı ile bütünleştirilecek şekilde düzenlenmesi öngörüldü. Slayt gösterisi eşliğindeki gerçekleşen sunumun ardından programa katılan heyet Akçalı ve Özsu’ya proje hakkında istek ve temennilerini bildirdi.

"GENELLİKLE BEĞENİ TOPLADI PROJEMİZ"

Sunum sonunda proje hakkında değerlendirmede bulunan Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan, "Bugün burada Göç Yolu Peyzaj Konsept Projesi üzerinde durduk. Bununla ilgili projeyi hazırlayan arkadaşlarımız sunum yaptı. Proje hakkında bizim teknik ekibimiz ve dışarıdan mühendis ve mimar arkadaşlarımız bulundular. Bu proje ile ilgili tartışma ve görüşmeler konuşuldu. Genellikle beğeni topladı projemiz. Şu an çalışma aşamasında. Bittiği takdirde uygulamaya geçecek." dedi.

Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Teoman Akçalı, "Bugünkü programımızda Kozan Belediyesi’nin göç yolu peyzaj projesini görüştük. Belediye meclis üyelerimiz, meslektaşlarımız ve buranın katılımcılarına yaya ve trafik yolu olarak bir göç yolu sunumu yaptık. Kozan için önemli bir gündü. En önemli günlerden bir tanesi 2060’a giden Kozan’da göç yolunda radikal kararlarımız var. En önemli projemiz göç yolundaki orta refüjleri kaldırarak buraya bisiklet ve yaya yolu ağırlığı vermemiz. Özürlü vatandaşlarımıza yönelik yayalaştırma projesi. Daha doğrusu trafiğe değil insana önem verilen bir projemiz vardı ve bunu da Kozanlılara anlattık." değerlendirmesinde bulundu.

Kozan Belediye Meclis Üyesi Hazım Dağlı ise "Bu proje 2060 Kozan için bir yol haritası. Projede düşünülen bisiklet yolu uzun vadede Kozan için güzel bir kazanım olacak. Dağılcak ve Atatürk Parkı ile entegrasyon ve yine dere ıslahları ile bütünleşen bir bisiklet yolu. Özellikle bisiklet yolu ile ilgili Şehircilik Bakanlığı’nın yüzde 45 hibesi söz konusu. Suyun yeşilin ve yaya arterinin entegrasyonu ile çok güzel bir proje çıkmış. Tıkanan arterler ile ilgili Özellikle yeni yapılan hastane etrafındaki trafik sorununun çözüleceğine inanıyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilisim