BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Adana’nın Kozan ilçesine Çukurova Eğitim ve Kültür Derneği (ÇEKÜD)’ün yapılacak 90 kişilik yurdun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan programda konuşan ÇEKÜD Başkanı Salih Ağca, en önemli yatırım insana yapılan olduğunu söyledi. Bu yatırımın içinde de en önemlisinin eğitim olduğunu aktaran Ağca, “Yurdumuz binası 360 metrekare alana sahip olup 90 öğrencimize hizmet verecektir. Bizlerde bu hayırlı işi en iyi şekilde tamamlamaya çalışacağız.” dedi.

Kaymakam İzzettin Sevgili, ülkenin geleceği çocukların en iyi şekilde yetiştirilmesi ve eğitimlerini tamamlayabilmesi için böyle yurtlara ihtiyaç olduğunu kaydetti. Devletin kaynaklarının belirli yerlere yettiğini aktaran Sevgili, “Böyle faydalı derneklerimizin destekleri sayesinde milletimize hayırlı evlatlar yetiştiriyoruz. Çocuklarımızın okuması için gerekli olan bu yurdun inşasına hepimiz destek verelim ve bu işi en hızlı şekilde tamamlayalım. Yurdun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan da “Rahmetli ve bereketli bir günde hayırlı bir iş için sizlerle bir arada olmak bizlere mutluluk veriyor. İnşallah bu yurdumuzda ülkemize faydalı nesiller yetişecek. Dernek yöneticilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İlçe Müftü Vekili İbrahim Öztürk ise “Hayırda koşunuz ve yarışınız’ hadisinden yola çıkarak bu işe imza atmış bulunuyorsunuz. İnsanlar ölünce amel defterleri kapanır. Ancak bazıları vardır ki onların öldükten sonra da amel defterleri açık kalacaktır. İşte o insanlar geleceğimize katkı sağlayacak olan bu yurdun inşaatına destek veren hayırseverlerdir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından programa katılan protokol tarafından temele ilk harç döküldü.

Editör: TE Bilisim