Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Adana Kozan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi tarafından öğrencilerini ve vatandaşları bilinçlendirmek ve organ bağışının önemini anlatmak amacıyla bir konferans düzenlendi.
Kozan Belediye sinema salonunda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını okul müdür yardımcısı Ruhşi Gül yaptı. Gül, “Günümüzde organ bağışı ile hayata tutunmak isteyen binlerce hastanın sırada beklediğini bunun için organ bağışı yapmanın çok önemli olduğunu biliyoruz.” dedi.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi organ bağış merkezi koordinatörü Dr. Durdane Ertürk slayt eşliğinde kısa bilgiler vererek organ bağışının önemini anlattı. Doç. Dr. Tolga Akçam ise organ bağışı ve nasıl yapıldığı hakkında bilgi verirken, Kozan İlçe Müftü Vekili İbrahim Öztürk organ bağışın dini boyutuna da dikkati çekti.

Daha önce organ nakli olan okul öğrencilerinden Nagihan İnan ve organ bağışında bulunan aileler de duygularını ifade eden konuşma yaptı.
Konferans sonunda organ bağışı yapmak isteyenlerden başvuruları alınırken, 40 kişinin organ bağışı yaptığı öğrenildi.
Konferansa Kozan Belediye Başkan Vekili Ferhat Poyraz ile okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim