MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Kozan Genç İşadamları Derneği’nce (KOGİAD) düzenlenen Demokratik Kongo Cumhuriyeti gezisine katılan heyet Kozan'a döndü. Geziye işadamlarının yanısıra Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan da katıldı.

Orta Afrika’daki Demokratik Kongo Cumhuriyeti Başkenti Kinshasa’da Şafak Uluslararası Türk Okulu'nun açılışı ve Türkçe Olimpiyatları seçmeleri ve bir takım etkinliklere katılan Kozan heyeti, açılış programlarının yanı sıra Kinshasa’daki Türk şirketlerinin temsilcilerini de ziyaret ederek, ülkenin ekonomik ve ticari yapısı ile ilgili bilgiler aldı.

Kongolu işadamları ile ikili iş görüşmelerinin de gerçekleştirildiği programda KOGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Göçer ve işadamı Salih Koyuncuoğlu, ürünlerini birinci elden tanıtma fırsatı buldu. Adanalı ve Kozanlı firmaların ürünlerinin kalitesinden etkilendiklerini belirten Kongolu işadamları, ileriki bir tarihte Adana ve Kozan’a da gelmek istediklerini belirttiler. Kozan’a dönen Kozanlı işadamları, gezinin çok verimli geçtiğini belirtti.

Geziyi değerlendiren Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, "Öncelikle Türk okullarının dünyanın değişik ülkelerinde açılması, faaliyet göstermesi bizleri mutlu ediyor, onurlandırıyor. Bugün’de Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde Kinshasa’da bu okulun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Burada fedakârca eğitime destek veren öğretmenlerimizi ve onların fedakâr aileleri ile eğitimcilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca Demokratik Kongo Cumhuriyeti Devleti yetkililerine bizlere bu imkanı sağladığı için teşekkür etmek istiyorum. Bu tarzda etkinlikler Afrika ile Türkiye arasındaki dostluk ve ilişkileri artıracaktır." dedi.

Editör: TE Bilisim