ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Kahramanmaraş’ta yaban hayatı, kuduz hastalığına karşı aşılama yöntemiyle korunuyor. Aşılama çalışmaları kapsamında doğaya 5 bin 600 kuduz aşısı bırakıldı.

Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Onikişubat İlçe Müdürlüğü ekipleri, insan ve hayvan sağlığını tehdit eden kuduz hastalığı ile etkin mücadele kapsamında doğadaki hayvanları kuduz hastalığına karşı aşılıyor. Ekipler, kuduz hastalığının görüldüğü merkez Onikişubat ilçesine bağlı Çukurhisar, Değirmendere, Söğüt obası, Çağlayan, Kaynar ve Kumarlı kırsalında doğaya 5 bin 600 kuduz aşısı bıraktı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, aşılama çalışmalarının oral yolla yapıldığını söyledi. Emiralioğlu, "Bakanlığımız tarafından il müdürlüğümüze gönderilen peret aşılarını özellikle Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin de yardımıyla doğal hayatın yoğun bulunduğu bölgelere aşılarımızı bıraktık. Hayvanlarımızı oral yoldan aşılamayı hedefliyoruz." dedi.

Aşılama çalışmasında görev alan veteriner Hekim Fatih Başaran ise şu ifadeleri kullandı: "İlimizde bu yıl içerisinde özellikle yabani hayvanlarda (kurt, tilki, sansar, porsuk) kuduz hastalığı görülmüştür. Hastalık, hayvanlardan hayvana veya hayvandan insana direkt ısırma ile bulaşır. Ayrıca mevcut yaralara virüsle bulaşık salyanın bulaşması ile de enfeksiyon meydana gelmektedir. Enfeksiyon zincirinin taşıyıcıları olan köpek, kedi, yaban hayatı etoburları ve yarasalar virüsün ana konakçılarıdır. Bu hayvanlar enfeksiyon siklusunda önemli rol oynarlar ve enfeksiyonun son konakçı olan hayvanlara ve insanlara naklinde büyük bir değer taşırlar. Hastalık yabani hayatta yerleştiğinden çok kısa sürede uzak mesafedeki hayvanlara bulaştırabilmektedir. Kuduz hastalığı karnivorlarda on gün içerisinde ölümle sonuçlanmaktadır."

Editör: TE Bilisim