YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 'Etkin Şehir Projesi' kapsamında vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine şehrin farklı noktalarında kültür-sanat nöbetleri uygulaması başlatıldı.

        Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı 'Etkin Şehir Projesi' bünyesinde bulunan kültür, sanat insanlarını toplumla buluşturan Kültür Nöbetleri Yazarlık Etkinlikleri (KÜNYE) programı, şehirde heyecanla karşılandı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Enver Karakoç, Türkiye’de bir ilk olan uygulama için kayıt yaptıran yazar, şair, sanatçı ve akademisyenlerin şehrin farklı noktalarında toplumla buluştuklarını söyledi. Karakoç, huzurevi, spor kulübü, kütüphane, esnaf sarayı, hastane, yurt gibi toplumsal odak noktaları başta olmak üzere şehrin tüm katmanlarında gönüllü olarak görev alan etkin sanatçılar ve uzmanların nöbetleri sırasında workshop, seminer, sergi, söyleşi düzenlediklerini ve çalışmaların devam edeceğini söyledi.

        Etkin Şehir Şubat programı kapsamında ebru sanatçısı Mutlu Çatalkaya, Setbaşı Kütüphanesi'nde KÜNYE programının ilk etkin sanatçısı oldu. Çatalkaya, ebru sanatına ilişkin okurlarla söyleşi yaptı. Çatalkaya, sanatın sergi salonları ve atölyelerden çıkarak toplumla buluşma noktalarına nöbet sistemiyle taşınmasının hem sanatçı hem de toplum açısından ortak sinerji oluşturduğunu söyledi.

        Program kapsamında Millet Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi Huzurevi'nde sanat nöbeti tutan Ahşap Kakma Sanatçısı Kıymet- Mesut Korkmaz çifti yaşlıların gönlünü almanın yanı sıra engelli okulu öğrencilerinin de katılımıyla workshop yaptılar. Workshop sonrası tüm huzurevi sakinlerine ve öğrencilere isimlerin işlendiği hediyelik eşya hediye ederek sürpriz yaptılar. Kıymet-Mesut Korkmaz çifti, “Farkındalık ve etkileşim açısından sanat-toplum buluşması büyük ve erdemli bir hareket. Bu hareketin içinde olmak bizi heyecanlandırdığı gibi umutlandırıyor da. Çünkü hem sanatçı hem de toplum birlikte etkinleşiyor.” dedi.

        Yaprak süsleme sanatçısı Aynur Handan Temelöz’ün sanat nöbeti ise BUSAT ev sahipliğinde Doruk Tıp Hastanesi’nde gerçekleşti. Hastaların yoğun ilgisi ile karşılanan Temelöz, workshop ve sergi ile ilk defa bir hastanede bulunduğunu belirterek bunun farklı bir deneyim olduğunu belirtti. Gördüğü yoğun ilgiden memnun olduğunu söyleyen Temelöz, "Etkin Şehir projesi gerçekten dayanışma, bütünleşik hareket noktasında oldukça önemli bir proje ve bir sanatçı olarak proje ortağı olmaktan mutluyum." diye konuştu.

        Sanatçı Emine Altınöz Başıbüyük de Lala Şahin Paşa Çocuk Kütüphanesi’nde çocuklarla bir araya geldi. Çini sanatının detaylarını çocuklarla paylaşan sanatçı, kültür sanat nöbetlerinde görev almasının kendisini mutlu ettiğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim