ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Antalya'da deniz, kum ve güneş turizmi için gelen turistlerin Toroslar'la buluşmasına yönelik alternatif turizme yönelik yatırımlar artıyor.

        Turistlerin, Torosların doğal güzelliğinin yakından tanımasına yönelik Korkuteli'nin Beğiş, Manavgat'ın Evrenseki, Ilıca ve Taşağıl, İbradı'nın Ormana beldesi ve Akseki'nin Emiraşık köyünde bir asırlık evler restore edilerek kültür turizmine kazandırıldı. Restore edilen tarihi taş evlerde tatil yapan Avrupalı turistler köy turuna çıkarak kırsal alanda hayatı yakından tanıyor.

        Taşağıl, Evrenseki, Ilıca, Ormana beldesi köylerinde turizme açılan 22 tarihin evin 2013 rezervasyonlarının dolu olduğu bildirildi. Kırsal alanda turizmin yaygınlaşmasına yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığı İbradı, Gündoğmuş ve Akseki ilçelerinde Torosların Doğal Güzellikleri Dünyaya Taşıyalım Projesi hazırlamıştı.

        Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Öğretim Üyesi ve Kırsal Turizm Uzmanı Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, Antalya'nın deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra kırsal turizm potansiyelinin de yüksek olduğunu bildirdi. Orhan Özçatalbaş, turizmci Mehmet Biçer'in Korkuteli ilçesi Beğiş köyü susuzunda tarihi evleri restore ederek köy turizmine açmasının buna güzel bir örnek olduğunu kaydetti.

    Korkuteli'nde 2004-2008 yılları arası İmecik, Avdan ve Beğiş köyleri gibi birçok köyün kırsal turizme kazandırılmasına yönelik çalışma yaptığını belirten Özçatalbaş, köy turizmine yönelik Elmalı, Kaş, Finike, Manavgat, Alanya, Gündoğmuş, Akseki ve İbradı ilçelerinde de hız verilmesi gerektiğini söyledi. Özçatalbaş, "Köy turizmi şehre göçün önüne geçtiği gibi geri dönüşlerin de kapısını açacaktır. Köy turizmi aynı zamanda Antalya bölgesi köylerinde ekolojik tarımında önünü açacaktır." diye konuştu. Çatalbaş, Almanya, İtalya, Avusturya, İspanya ve İsviçre'de kırsal alan turizmin yaygın olduğunu ve köylerin yüksek oranda turist ağırladığını kaydetti.

        Turizmci Ali Nail Arseven, Taşağıl'da kültür turizmine açtığı 3 tarihi konağı Geçmiş Zaman Turları kapsamında 8 bin turistin ziyaret ettiğini söyledi. Arseven, bu yıl da 3 konağı daha restore ederek kültür turizmine açacağını kaydetti. Arseven, Evrenseki Belediyesi'nde 10 tarihi evi restore ederek kültür turizmine kazandırdığını, Ormana Belediyesi'nde açtığı 8 kültürevinde bir yıl içinde 510 Avrupalı turistin konakladığını bildirdi.

Editör: TE Bilisim