TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Tekirdağ'ın Çorlu Kültür ve Sanat Derneği yeni yönetimi, yeni projeler ile ilçenin kültür ve sanatına daha çok katkı sağlamak istiyor.

Yaklaşık bir ay önce derneğin başkanlığına seçilen Gülbin Dubaz, yeni yönetimiyle basının karşısına çıktı. Dubaz, yeni yönetim ile bir aylık süreci değerlendirerek, projelerini anlattı. Derneğin şu anda 35 üyesi olduğunu söyleyen Dubaz, ‘’Göreve gelir gelmez Çorlu’da ortak hareket edebileceğimiz sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerde bulunduk. İlk iki etkinliğimizi Çorlu Devlet Hastanesi ile birlikte yaptık. Birincisinde İstanbul ve Çorlu'da tanınmış ressamları getirerek, Çorlu Devlet Hastanesi'nde resimler yaptırdık. Bu resimler ileriki günlerde hastane içerisinde, hastane yönetiminin belirlediği duvarlara asılacak. İkinci etkinliğimizde ise ebru hocalarımız ile hastanede ebru yaptık. Hastane personeli ve yatan hastalar da bu etkinliğe katılarak ebru hocalarımızın yardımı ile kendi ebrularını yaptılar. Şu an Orion Avm’de çocukların katılımı ile yaptığımız çocukların düşünmesini ve kendilerini geliştirmelerini sağlamak amacı ile başlattığımız etkinliğimiz de devam ediyor. Her gün farklı bir etkinlikte çocuklarımızla birlikte oluyoruz. Derneğin Çocuk ve Gençlik Kulübü'nün altyapısını hazırlamaya çalışıyoruz. Çorlu’da bulunan farklı kültürleri bir araya getirerek, zengin bir kültür mozaiği oluşturmak istiyoruz.’’ dedi.

Çorlu Kültür ve Sanat Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ve her yıl yaptığı ‘resim, şiir, fotoğraf’ yarışmalarının devam edeceğini belirten Dubaz, ‘’Bu seneden itibaren yarışmaları her yıl farklı bir kategoride yapmaya karar verdik. Bu sene de resim kategorisinde yapacağız. Yarışmaya katılacak her eser için bir ağaç dikeceğiz. İleriki zamanda bunlarla bir sanatçı ormanı oluşturmayı planlıyoruz.’’ açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilisim