LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana'da SODES kapsamında kabul edilen 44 projenin 10’unu sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaparak belediyenin kültürevlerinde uygulayacaklarını söyledi.

Başkan Çelikcan, Kalkınma Bakanlığı ve Adana Valiliği ile ortak sürdürülen 10 projenin tanıtımı için proje ortakları ile bir araya geldi. Köprülü Mehmet Akif Ersoy Kültürevi’n de bir raya gelen sivil toplum örgütleri hem birbirleriyle fikir alışverişinde bulundu hem de proje çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Mahmut Çelikcan, ‘Ne olursan ol gel’ anlayışıyla bütün sivil toplum örgütlerinin kültürevlerinde faaliyet göstermelerini istediklerini kaydetti. Adana kabul edilen ve uygulanması istenen 44 projenin 10’unun sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaparak kültürevlerinde uygulayacaklarını ifade eden Çelikcan, “Buralarda binlerce insanımız eğitim görecek, meslek öğrenecek. Görüşü, dini, mezhebi, ne olursa olsun hayırlı iş yapmak isteyen herkese kapımız açıktır. Mazlumun dini, kimliği sorulmaz. İhtiyaç sahibi ise ona yardım etmek öncelikli görevimizdir. Burada proje hazırlayarak hizmet etmek isteyen bütün arkadaşlarımız da bu amacı güdüyor.” dedi.

Kültürevlerinde uygulanacak SODES projeleri ile sivil toplum örgütleri temsilcilerinin hayır duaları alacağını belirten Başkan Çelikcan “Sivil toplum örgütlerimizle işbirliği yaparak kültürevlerimizde muhteşem işler yapılıyor. Birçok kaynak uygulanacak projeler sayesinde Yüreğir’e aktarılacak. Ben bu duyarlı arkadaşları şimdiden tebrik ediyorum. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle zihinsel dönüşümün de temellerini atıyoruz. Zihinsel dönüşümü başardığımız zaman birçok sorunun da önüne geçmiş oluruz.” diye konuştu.

Toplantıya katılan sivil toplum örgütleri temsilcileri ise daha önce projelerini hayata geçirecek yer bulamadıklarını, yeni yapılan kültürevleri sayesinde bu projeleri hayata geçireceklerini belirterek. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’a teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilisim