BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Kumluca Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' için açılış programı düzenelendi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa Kumluca Müftüsü Abdulmuttalip Peşe, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılışında, Kumluca Belediyesi Mehteren Takımı konser verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Kumluca Müftüsü Abdulmuttalip Peşe, yaptığı konuşmada, ecdadın Peygamber sevgisiyle yaşadığını, bu sevgiyi ulaştırdığını, peygamber sevgisinin bugün artarak devam ettiğini ifade etti. Peşe, "Peygamberimiz'in (sas) adını ve sevgisini, duymayan, hissetmeyen gönüllere ulaştırmalıyız. O’nun (sas) sevgisini, büyüklüğünü ve mükemmelliğini bütün sinelere duyurmalı. Peygamber sevgisiyle yetişen nesiller oluşturmalıyız.” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da "Kainatın yaratılmasına vesile olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sas) doğumunun Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanması çok güzel bir duygu. Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına artık sahip çıkılıyor." diye konuştu.

Etkinliğe katılan vatandaşlara Kumluca Müftüsü Abdulmuttalip Peşe tarafından karanfil dağıtıldı. Konuşmaların ardından programa katılanlara gül lokumu dağıtıldı.

Ayrıca, Kumluca Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bir hafta devam edecek etkinlikler arasında konferanslar, kutlu doğum aşı, mevlid-i şerifler, Kur’an-ı Kerim ziyafeti, ilahi dinletileri ile sohbet programları düzenlenecek.

Editör: TE Bilisim