LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, ağır tonajlı araçları sıkı takibe aldı. Üzeri branda ile kapalı olmayan, aşırı yük taşıyan ve tekerlerinden yollara çamur dökülen araçlar uyarılıyor ve cezai işleme tabi tutuluyor.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Çevre Merkez Amirliği tarafından 2012 yılında yapılan denetimlerle 1549 araca toplam 624 bin 498 lira para cezası uygulandı.
Yapılan denetimlerde özellikle ağır tonajlı araçlar, hafriyat kamyonları, beton mikser, kömür kamyonları gibi araçlar denetlenirken, kurallara uymayanlara cezai işlem yapıldı.
Denetimlerin aralıksız devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, “Her aracın belirli bir istihap haddi var. Ağır tonajlı araçların bu sınırı aşmamaları gerekiyor. Bu tür araçlar asfaltta bozulmalara neden olabiliyor” dedi.
Hafriyat ve mıcır kamyonlarının üzerinin branda ile örtülü olması gerektiğini belirten Mehmet Ercan, araç sürücüleri ile bu işle ilgili iş yerlerini uyararak kurallara uygun hareket etmelerini istedi.
Araçların çamurlu lastikleriyle yolları da kirlettiğini ve trafikte tehlikelere yol açtığını ifade eden Mehmet Ercan, özellikle bu araçlara cezai işlem yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Çevre Merkez Amirliği tarafından geçen yıl, aralarında kömür, hafriyat kamyonları ile mikser araçlarının bulunduğu 1549 araca toplam 624 bin 498 lira ceza uygulandı.
Araçların üzerinin brandalı olması, aşırı yük yüklenmemesi, tekerleklerin çamurlu olmaması, çevre kirliliğine neden olmaması yönünde sürücüler uyarılırken, denetimlerin aralıksız sürdürüleceği belirtildi.
Editör: TE Bilisim