Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Erzurum Yakutiye Belediyesi Meslek Edinme ve Beceri Kursları öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Belediye Başkanı Ali Korkut’u ziyaret ederek kadife kumaşla kaplı, bakır zarflı porselen fincan, üzerinde püskül yerleştirilmiş dekoratif kahve fincanı hediye etti.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’a Yakutiye Belediyesi Meslek Edinme ve Beceri Kurslarından sürpriz yapıldı. Makine ve El Nakışı hocası Ayşe Daş, kursiyerler Fatma Kadı, Halegül Dürüst, Hutem Laloğlu ziyarette, Başkan Korkut'a dekoratif geleneksel kahve fincan seti hediye etti.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kahve içmek için böylesine ince bir kültüre sahip olan şehirde geleneksel üretimlerin yeniden canlandırılması gerektiğini söyledi. Korkut, “İşte benim aradığım şey bu. Geleneksel üretim tarzlarımızı canlandırmalıyız. Onları yaşatmayı başarabilir miyiz? Bilemiyorum. Ancak geleneksel üretimleri yaygınlaştırarak, stilize ederek şehir ekonomisine çok şey katabiliriz. Bu fincan ve fincanın sunum kaidesi bir kültürü, geçmişi ifade ediyor. Burada incelik, nezaket, var. Muhteşem bir kültüre sahibiz. Biz bunu el birliğiyle yaşatabilmenin yollarını bulmalıyız” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilisim