LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında Lider Muşspor Kulüp Başkanlığı’nın yürüttüğü ‘Futbolumu oynuyorum dersimi çalışıyorum’ projesinde yetişen sporcular, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Siirt ilinde gerçekleştirdiği U15 Gençler Bölge Şampiyonası'na katılarak namağlup şampiyon oldu.

Muş valiliği koordinasyonunda Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında desteklenen Lider Muşspor Kulübü, Gençler Bölge Şampiyonu oldu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Siirt ilinde düzenlediği U15 Türkiye Gençler Şampiyonası'na katılan Lider Muşspor; Van, Diyarbakır ve Bitlis illerinden gelen takımlarla yaptığı karşılaşmaları namağlup tamamladı. Rakiplerinden hiç gol yemeden bölge şampiyonu olan Lider Muşspor'da yönetici ve sporcular büyük sevinç yaşadı.

“TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA ADAYIZ”

İkinci etap Türkiye şampiyonasına 4 - 7 Nisan tarihlerinde katılacaklarını belirten Kulüp Başkanı ve Antrenörü Şemsettin Çiftçi, Muş halkına verdikleri sözü layıkıyla yerine getirdiklerini belirtti. Aldıkları bölge şampiyonluğunu Vali Ali Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal’a hediye ettiklerini söyledi.

Kendilerine destek veren Muş halkına bu başarıyı armağan ettiklerini de belirten Çiftçi, “SODES destekli projemiz sayesinde yetiştirdiğimiz çocuklarımıza güvendik ve Gençler Bölge Şampiyonası'na gittik. Biz daha önce bu başarının sözünü verdik ve sözümüzü alnımızın akı ile yerine getirdik. Bir diğer husus ise verdiğimiz emeklerin karşılığını aldık. Biz bu işe emek verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Muş’un sporunu yeniden canlandırmaya çalışıyoruz, bunu da başaracağımıza inanıyoruz. Siirt ilinden bölge şampiyonu olarak döndük ve inşallah Türkiye şampiyonluğuna gideceğiz." diye konuştu.

Teknik komitede yer alan Şemsettin Çiftçi ve Kubilay Akgül'ün, 'U13, U14, U16 ve U17 kategorilerinde de Muş'u temsil edeceğini belirten Çiftçi, "Bu başarının ardından kulübümüz yoğun bir tempo içerisine girecektir. İlden ile gruptan guruba katılacağız. Amacımız ilimizde bulunan gençlerin ahlaki ve sosyal yönden gelişimlerini sağlayarak kendilerine ve illerine faydalı birer gençlik yetiştirmek. İleriki süreçlerdeki grup maçlarında iyi sonuçlar alarak mutlu bir şekilde Muş’a dönmeyi hedefliyoruz." dedi.

Yapılan müsabakalarda ise şu sonuçlar alındı:
Lider Muşspor - Van DSİ Spor: 2 - 0
Lider 4 Muşspor - Diyarbakır Ametspor: 1 - 0
Lider Muşspor - Bitlis Gençlikspor: 2 - 0.

Editör: TE Bilisim