LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Bayburt Sağlık Gönüllüleri Lokman Hekim Derneği(Lokman-Der) Tıp Bayramı kutlamaları kapsamında Bayburt Öğretmenevi'nde Sağlık çalışanları ve Bayburt protokolünü bir araya getirdi.

Lokman-Der ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen yemekli toplantıya Vali Hasan İpek ve eşi Gülten İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve eşi Kerime Polat, Vali Yardımcısı Hakan Hakyemez, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, İl Sağlık Müdürü Dr. Zülkarni Özbek ve eşi, Bayburt Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hulki Aşır, Doğu Anadolu Sağlık Çalışanları Derneği (DOSADER) Genel Koordinatörü Ali Keskin ve sağlık çalışanları katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, 11 yıldır devam eden Sağlıkta Dönüşüm Projesi ile sağlıkta bir devrim gerçekleştirdiklerini belirtti. Özbek, son zamanlarda sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti kınayarak sağlık çalışanlarının sorunları için gayret sarf ettiklerini ülkenin ekonomik refahına paralel olarak sağlıkta iyileştirmelerin yapılmasının gerekli olduğunu kaydetti.

Lokman-Der Başkanı Murat Tolga Ayan ise doktorların insanlara şefkati hissettiren beyaz önlüklü melekler olduğunu ifade ederek bazen takdir bazen tahkir edildikleri belirtti. Ayan, doktorların fark gözetmeksizin bütün insanlara hizmet götürdüklerini dernek olarak da meslektaşlarının haklarını koruduklarını vurguladı.

Editör: TE Bilisim