YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Sivas’ta öğrencilere yönelik düzenlenen konferansta madde bağımlılığı ve zararları anlatılarak dikkatli olunması istenerek, arkadaş ortamı ve çevresinin çok önemli olduğu vurgulandı.

‘Maddeye Değil Manaya Bağlı Gençlik’ projesi kapsamında okullarda eğitim çalışmalarını sürdüren Hacegan Derneği tarafından, Süleyman Demirel ortaokulunda düzenlenen bilgilendirme seminerinde madde bağımlılığı ve zararlarını anlatıldı. Okulun salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Hacegan Derneği Başkanı Ahmet Öz, madde bağımlılığı konusunda gençleri bilgilendirmek amacıyla eğitimlere devam ettiklerini belirterek, gençlerin çok dikkatli olmalarını tavsiye etti. 13-25 yaş arası gençlerin risk altında olduğunu bu nedenle de ‘Maddeye Değil Manaya Bağlı Gençlik’ projesini hayata geçirdiklerini vurgulayan Öz, proje kapsamında eğitimlere devam ettiklerini ve bu eğitimlerin de öğrenciler açısından çok faydalı olduğunu kaydetti.

Madde Bağımlılığı ve zararları konusunda bilgi veren Dr. Uğur Hark ise gençlerin çok meraklı olduğunu ve merakı yüzünden madde bağımlısı olabileceğini belirterek, "Gerek arkadaş ortamı gerekse de çevresi nedeniyle madde bağımlısı olan insan farkında olmadan çaresizlik içerisine düşüyor ve bağımlı oluyor. Zamanla öyle bir hale geliyor ki beyin fonksiyonlarını dahi kaybedebiliyor. Zamanla kendi elleriyle çevreden kopuyor ve kendini dar bir alana hapsediyor. Parası bitince madde bağımlısı olduğu için yankesicilik, hırsızlık yapıyor ve cinayetler işliyor. Sosyal hayatı bitiyor ve güvenini kaybediyor." dedi.

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Dr. Hark, arkadaş ortamının çok önemli olduğunu, uyuşturucudan uzak durmalarını, madde bağımlısı olan gençlerin biran önce tedavi olması gerektiğini sözlerine ekledi. Konferansın sonunda Dernek Başkanı Ahmet Öz tarafından uyuşturucu kullanımın zararlarının anlatıldığı ‘Yarım Sitim’ adlı tiyatro gösterisi yapıldı. Programda ayrıca öğrencilere ‘Peygamberin Kulluk Hayatı’ adlı kitap hediye edildi.

Editör: TE Bilisim