Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Malatya Aktif İşadamları Derneği(MAKİAD) Başkan Vekili Saadettin Çevik, dernek olarak yaklaşık 20 yıldır Malatyalı işadamları arasında paylaşma kültürünü geliştirmek, Türk ve yabancı işadamları arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine katkı sunmaya çalıştıkları söyledi.

MAKİAD ile Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği(MASİAD) üyesi işadamları biraraya geldi. MAKİAD Başkan Vekili Sadettin Çevik, derneğin 18 farklı komite ile faaliyetlerini tabana yayarak sürdürdüğünü belirtti. 1994 yılında kurulan derneklerinin iş dünyasını ortak paydada buluşturarak il ekonomisine katkı sunmayı hedeflediğini anlatan Çevik, "Yaklaşık 20 yıl önce Malatya'da kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olarak işadamları arasında paylaşma kültürünü geliştirmek, Türk ve yabancı işadamları arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlayarak çalışıyoruz. MAKİAD’ın hâlihazırda birçok ülke ile ticari bağlantıları olan değişik sektörlerden 400'e yakın üyesi bulunmaktadır. Dernek olarak ülkemizi ve şehrimizi hem yurtdışındaki hem de yurtiçindeki işadamlarıorganizasyonları, odalar, birlikler ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile kurdukları kuvvetli bağlarla, kurulduğu yıldan beri en iyi şekilde temsil etmektedir. Çatı kuruluşumuz Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere hizmet veren işadamları derneklerinin çatı organizasyonu olarak faaliyet göstermektedir. Ülke çapında yayılmış 7 ayrı bölgesel iş dünyası federasyonu bulunuyor. TUSKON bünyesinde, Türkiye genelinde 81 ilde 176 işadamı derneği faaliyet gösteriyor." dedi.

Dernek olarak istişare kültürünü önemsediklerinin altını çizen Çevik, "İlimizin, memleketimizin meselelerini konuşmak, çözümler üretmek için sivil toplum kuruluşları ile aylık yaptığımız çalışmaları ve ilimiz hakkında ki duygu ve düşüncelerini alıp neler yaptıklarını bizler ile istişare etmeleri ayrıca mutlu etmektedir." diye konuştu.

MASİAD Genel Sekreteri Veli Doğan ise Malatya'ya ekonomik anlamda yaptıkları her katkının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Ekonomi çarklarının iyi dönmesi halinde herkesin faydalandığını vurgulayan Doğan, şöyle devam etti: "Yeni kurulan Fırat Sanayici ve İşadamları Derneği merkezinin Malatya olmasına karar verildi. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nin işadamı dernekleri merkezi Diyarbakır’a bağlı idi. Yapılan değişiklikle konfederasyon merkezlerinin kalkınma ajanslarının kurulduğu illerde kurulmasına karar verildi. Malatya' da da Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) bulunması nedeniyle Fırat Sanayici ve İşadamları Derneği'nin merkezinin Malatya olmasına karar verilerek Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illeri bağlanmış oldu."

Editör: TE Bilisim