ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Batman’ı Kozluk üç yol mevkiinden sonra Silvan’a bağlayacak olan yeni karayolu tamamlanma aşamasına geldi. Yeni yapılan yolun faaliyete girmesi ile Batman Silvan arası mesafenin 10 kilometre kısalacağını belirten yetkililer, eski yolun yanı başında bulunan Tarihi Batman Köprüsü diğer adıyla Malabadi Köprüsü'nün de artık ağır tonajlı araçlardan zarar görmeyeceğini söylüyor.

Çift şerit halindeki yolun tamamlanmasıyla ağır tonajlı araçların artık yeni yolu kullanacağına dikkat çeken yetkililer, "Eski yol Malalbadi köprüsünün hemen yanından geçiyor. Tarihi köprü ile araçların geçtiği yeni köprü hemen hemen bitişik gibi. Bitlis Van üzerinden İran’a giden ağır tonajlı araçlar ile tırlar bu yolu kullanıyor. Araçların geçişi sırasında meydana gelen sarsıntı köprüye zarar veriyor. Yeni yolun hayata geçirilmesi ile trafik akışının büyük bir kısmı buradan sağlanacak." dedi.

"BÖLGENİN TURİZM POTANSİYELİ ARTACAK"

Öte yandan tarihi dokusu zedelendiği için onarıma alınan Batman (Malabadi) Köprüsü'nde çalışmalar devam ediyor. Yüklenici firma tarafından ziyarete kapatılan köprünün duvarlarındaki yapma sıvanın tamamen kaldırılacağı, yapılacak güçlendirme sayesinde de çok daha estetik bir görüntü elde edileceği ileri sürülüyor.

Restorasyon çalışmasının bitmesiyle köprüye daha fazla ziyaretçi geleceğini ifade eden çevre sakinleri onarım çalışmasının biran önce tamamlanmasını bekliyor. Köprünün orijinalliğinin bozulmadan yapılmasını arzu ettiklerini ifade eden çevre sakinleri kültür bakanlığının köprünün onarımının yanı sıra yanında bulunan köyün yarısını da istimlak ederek köprü çevresini plaja dönüştüreceği yönünde duyumlar aldıklarını belirterek, "Proje gerçekleşirse burası da bir turizm cenneti olacak." diye konuştu.

Ayrıca, köprünün hemen yakınında kurulması düşünülen kuş gözlem evleri ile bölgenin turizm potansiyelinin artacağı belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim