MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’ya hayvancılık organize sanayi bölgesi kurulması için girişimlerin sürdüğünü bildirdi.

Milletvekili Çalık, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ve Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Taşkın, Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli ile birlikte Malatya Hayvan Pazarı’nı gezerek, vatandaşlar ile yetiştiricilerin sorunlarını dinledi.

Çalık, “Malatya’ya özellikle Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasını istiyoruz. Bununla ilgili talebimizi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehdi Eker’e ilettik. Organize Sanayi Bölgeleri Sanayi Bakanlığı’na bağlıydı. Ama Hayvancılık Organize Sanayi Bölgeleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlandı. Sayın Bakanımız Mehdi Eker ile görüşmemizde bize, ‘Bir alan tahsis ederseniz, biz de elimizden geleni yaparız’ dedi. Bizden çok geniş bir alan istiyorlar. Biz de takip ediyoruz. Malatya’ya bir tane Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesini kazandırmamız lazım. Üretimin, alımın, satımın, kesimin ve hayvansal yemlerin sağlandığı bir alan olması gerekiyor. Bunu başardığımız anda Malatya’da hayvancılık çok daha iyi noktalara gelecektir.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim