ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Kar yağışının dün akşamdan bu yana etkili olduğu Malatya’da, karla mücadele çalışmaları 380 işçi tarafından 4 greyder, 7 kar bıçaklı kepçe, 5 kepçe, 4 tuzlama kamyonu, 3 pikap ile sürdürülüyor.

Malatya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, hafta sonu başlayan kar yağışının zaman zaman etkisini artırarak sürdürdüğü belirtildi. Meteoroloji Müdürlüğü’nün verileri çerçevesinde, günler öncesinden alınan tedbirlerin uygulamaya konduğu anlatılan açıklamada, karla mücadele çalışmalarının 24 saat aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan, kar yağışı nedeniyle kriz masası oluşturduklarını, önceden alınan tedbirlerin uygulamaya konulduğunu belirtti. Karla mücadele çalışmalarında 380 personelin görev aldığını açıklayan Ceyhan, şunları söyledi: “Görev paylaşımına göre, cadde ve sokak temizliği ile tuzlama çalışmaları, Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri; kaldırım temizleme çalışmalarının ise Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılıyor. Cadde ve sokaklarda öncelik sırasına göre ana arterlerden başlamak üzere görev paylaşımı yaparak kar yağışından itibaren, kar küreme, temizleme ve tuzlama çalışmaları yapıldı. 250 kişi kar temizleme, 130 kişi de tuzlama çalışmalarında olmak üzere toplam 380 personelimiz karla mücadele çalışmalarında görev alıyor. Çalışmalarda şu an 4 greyder, 7 kar bıçaklı kepçe, 5 kepçe, 4 tuzlama kamyonu, 3 pikap kullanılıyor. Şu anda herhangi bir aksaklık yok. Çalışmalarımız devam ediyor.”

Editör: TE Bilisim