BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Malatya Aktif İşadamları Derneği(MAKİAD) ile Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ‘Ortak Akıl Toplantıları’nın üçüncüsü gerçekleştirildi.

    MAKİAD’ın ev sahipliğinde Fahri Kayahan Bulvarı’ndaki yeni dernek merkezinde gerçekleştirilen toplantıya MAKİAD Başkan Vekili Ömer Yıldız, Dernek Genel Sekreteri Şaban Bol, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Doğan Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, Sonsöz Gazetesi, Son Nokta Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Göçmen, Hamle Gazetesi, Vuslat TV, Güneş Tv, Ufuk TV, Cihan Haber Ajansı, Zaman Gazetesi temsilcileri ve imtiyaz sahipleri katıldı.

    Maklube isimli yemek ikramıyla başlayan toplantıda, Malatya’nın büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte elde edeceği kazanımlar ile kentsel dönüşüm farklı yönleriyle ele alındı.
MAKİAD Başkan Vekili Ömer Yıldız burada yaptığı konuşmada, bir araya geldikleri kuruluşlarla Malatya ve Türkiye'nin gelişmesi için çaba gösterdiklerini vurguladı. Ortak Akıl Toplantılarıyla şehrin sorunlarını ortaya koyarak çözüm önerileri üretmek istediklerini söyleyen Yıldız, üçüncü toplantıda 2014 yılında büyükşehir statüsüne kavuşacak Malatya’nın yeni yapısıyla elde edeceği kazanımları konuşmak için bir araya geldiklerini dile getirdi. Yıldız, büyükşehir statüsünün önemli kazanımlar sağlayacağına inandığını söyledi. Büyükşehir statüsünde en etkin gelişmenin vizyon sahibi kadrolarla sağlanabileceğine vurgu yapan Yıldız, sağlıklı kentleşme, daha verimli hizmet ve modern kentin bu şekilde oluşturulabileceğini dile getirdi.

    Malatya’nın hedeflerinin gerçekleşmesi için herkese görev düştüğünü aktaran Yıldız, "Malatya’nın yeni statüsüyle daha sağlıklı gelişeceği bekleniyor. Özellikle modern bir kentleşme planı çıkarılacak. Bunun yanında hizmetler daha kaliteli hale gelecek. Bunun için de güç birliği yapmamız lazım" diyerek, birlik beraberlik içerisinde çalışmanın önemine değindi.

    Cemiyet Başkanı Haydar Karaduman, Malatya’nın Turgut Özal’dan bu yana büyükşehir olma mücadelesi verdiğini belirtti. Büyükşehir statüsünün kazanılmasıyla birlikte yöneticilerinden medyaya önemli görevler düştüğünü vurgulayan Karaduman, herkesin üzerine düşen görevleri yapması halinde şehrin hak ettiği konuma kavuşacağını ifade etti.

    Her gazetecinin görüşlerini sırayla dile getirdiği toplantıda, büyükşehir statüsüyle ilgili şehir insanının kafasında bir belirsizlik bulunduğunu, bunun için bilgilendirme çalışması yapılmasının elzem olduğuna vurgu yapıldı. Büyükşehir statüsüyle belediye bütçesinin artacağı anlatılırken vatandaşlara bakan yönüyle vergi harçlarının artacağı söylentilerine dikkat çekildi. Yeni yapı için büyükşehir yerine bütünşehir kavramını kullanmanın daha doğru olduğu savunulurken ilin hepsini tek merkezden yönetileceği, yönetimin biraz daha güçleştiğine değinildi.

    Büyükşehir statüsüyle daha vizyoner bir kadronun büyük projeler hayata geçirmesi gerektiğine vurgu yapıldı. En ücra köşedeki yerleşim birimlerinin genel bütçeden nasıl pay alacağı, buralara götürülecek hizmetin hangi kalitede olacağının daha açık ortaya konması gerektiğinin altı çizildi.

    Şehir dışında yaşadıktan sonra Malatya’da yaşamaya başlayan katılımcılar, kent insanının bireysel olarak kentin modernleşme sürecine katkı sağlaması gerektiği vurguladı. Zihinsel dönüşüme ihtiyaç olduğunun elzem olduğu belirtilirken kaliteli yaşam için insanların taleplerini mantıklı bir şekilde dile getirmesi, bu istekler için herkesin elini taşın altına koyması gerektiği kaydedildi.

    Kentsel dönüşüme de değinilen toplantıda dönüşümün çevre yolunun altında da uygulanması gerektiği ifade edildi.

Editör: TE Bilisim