LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Mamak Belediyesi 9. Dönem Çocuk Meclisi, ilk toplantısını yaptı. 80 asil, 80 yedek olmak üzere toplam 160 öğrenciden oluşan meclis bazı kararlar aldı. Mamak’ta tüm ilköğretim okullarının öğrenci temsilcilerinin oluşturduğu meclisin aldığı kararlar, belirli gün ve haftalar dâhilinde uygulamaya konacak.

Birçok maddenin gündeme alındığı mecliste Yeni Yıl, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Dünya Cüzzam Günü, Enerji Tasarrufu Haftası, Veremle Savaş Eğitimi Haftası konuları öne çıktı. Çocuk Meclisi Başkanı Ayşenur Akbeyaz’ın yönettiği oturumda oy birliğiyle alınan kararlar doğrultusunda, Çalışan Gazeteciler Günü’nde Mamak Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü çalışanları ziyaret edilerek röportaj yapılacak, Enerji Haftası dolayısıyla çocuklar broşür hazırlayarak okullarında ve çevredeki kurumlara dağıtacak. Yine enerji tasarrufuna ilişkin atık pil toplama kutusu olmayan okullara atık pil kutusu temin edilecek. Veremle Savaş Eğitimi Haftası'nda da çocuklar verem hastalarını ziyaret ederek, bu hastalığa dair bilgi alacak.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu yıl da Çocuk Meclisi’nin aldığı kararların en kısa zamanda uygulanmaya konacağını belirtti. Akgül, “Çocukların aldıkları her karara saygı duyuyor ve bu kararları en kısa sürede hayata geçirmenin garantisini veriyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza öz güvenlerini kazandırıyoruz. Yerel yönetimlerde çocuklarımıza aktif rol veriyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim