Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Ankara Mamak Belediyesi ilçede yaptığı yeşil alan çalışmaları ve parklarla vatandaşa nefes aldırıyor. Kişi başına düşen yeşil alan miktarının her geçen yıl artış gösterdiği ilçede Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bir yıl içinde 65 park revizesiyle birlikte 23 yeni park yaparak park sayısını 270'e çıkardı.

Mamak Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında gecekonduların yerine modern konutlar inşa ederken bir yandan da rekreasyon alanlarının sayısını artırıyor. Kişi başına düşen yeşil alan miktarının 2012 yılında 7,64 metrekareyi bulduğu Mamak'ta bir yıl içinde 23 adet yeni park yapılırken, 65 adet parkın da revizesi gerçekleştirildi. 21 adet havuz, 2 adet şelale, 19 takım çocuk oyun grubu montajı, 25 takım spor aleti montajı, 3 bin 500 metrekare kauçuk zemin döşemesi, 14 bin metrekare suni halı kaplama, 275 bin adet mevsimlik çiçek dikimi ve bin 709 metrekare de dekoratif aydınlatma çalışmaları gerçekleşti.

2013'TE HEDEF 23 YENİ PARK

Yapılan her parkın bir amaca hizmet etmesine özen gösterdiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak'taki parklarda çocuklar için modern oyun grupları, güvenli kauçuk zemin hayvanlar için kuş yuvaları, yemlik, suluk yetişkinler için fitness aletleri, kamelyalar, koşu yolları, engelli vatandaşlar için de rahatça gezebilmeleri için engelli rampaları yapıyoruz. Mamak'ta bulunan parklar deyim yerindeyse 7'den 70'e herkese hitap ediyor" dedi. Yeşil alanların varlığının bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu vurgulayan Akgül, parklarda şehircilik açısından estetik vurguyu da ön plana çıkardıklarını belirtti. Akgül, 2013 yılında da 23 adet yeni park ve 12 adet parkı da revize etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim