ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Antalya'nın Manavgat ilçesinde 'Gençler Tarihle Buluşuyor Projesi' kapsamında 356 öğrenci kendi bölgesindeki tarihi ören yerlerindeki tarihi eserleri gördü.

    Öğrenciler, Side Müzesi'nin tahsis ettiği arkeologla Selge, Seleukeia, Side ve yakın bölgedeki antik kentleri ziyaret ederek yerinde bilgi aldı. Projeyi Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu öncülüğünde hazırladıklarını belirten Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere, öğrencilere, bölgedeki tarihi ören yerleri ve değişik medeniyetlere ait eserler hakkında bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

    Kozdere, "Proje kapsamında 356 öğrencimize bölgemizin tarihi ören yerlerinde eserleri yakından tanımasına yardımcı olduk. Öğrenciler, Selge, Seleukeia, Side Müzesi, Side Antik Tiyatro, Athena, Apollon Tapınağı ve Side Antik Kent'te bulunan eserleri yakından tanıyarak yaşadığı yerdeki tarihi eserleri yerinde görerek bilgi sahibi oldu. " diye konuştu.

    Öte yandan Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Side Müzesi'ni yerli ve yabancı turist ziyaretinde bir önceki yıla göre 29 bin düşüşün olduğunu söyledi. 2011 yılında Side Müzesi ve Side Antik Tiyatro'yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının 194 bin olduğunu bildiren Bulgurlu, geçen yıl ise 29 bin düşüşle 165 bin olduğunu kaydetti.

    Bulgurlu, "Tarihi ve kültürel değerlerimizi tanımak için harcanan para boşa gitmez. Gereksiz yere nerelere para harcanmıyor ki. Günlük bir paket sigara içen bir kişi aylık ortalama 250 lira para harcıyor. Fakat para ile kitap alma ve müzeyi ziyareti olunca gereksiz masraf olarak görülüyor. Lütfen aylık sigaraya verilen paranın onda birini müze ziyareti için verelim. " dedi.

Editör: TE Bilisim