İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Antalya 2012 yılında 'İnanç Turizmi' projesi kapsamında 6 bin 200 Rus turist, cami ziyaretinde bulundu. Yüzde 62'sinin hayatında ilk defa bir camiyi ziyaret ettiğini belirten turistlerden 8'inin Müslüman olduğu belirtildi.

        Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi sahibi Andrey Baranov, bu sene hayata geçirdikleri İnanç Turizmi projesi kapsamında Antalya'da 6 bin 200 Rus turiste 15 cami ziyareti yaptırdıklarını söyledi. Proje kapsamında kilise ziyaretinde bulunmak isteyen Ruslara Antalya Kaleiçi, Alanya ve Demre Noel Baba Kilisesi'ni gezdirdiklerini belirten Baranov, cami ziyaretlerinde genelde tarihi olanları tercih ettiklerini dile getirdi. Rehberlerin Anadolu Selçuklu ve Osmanlı döneminde kalma camileri ziyaretlerde 1 saat İslam dini ile ilgili bilgilendirme yaptıklarını belirten Baranov, ayrıca turistlere talep etmeleri durumunda Rusça Kur'an temin ettiklerini kaydetti.

        Turistlere Antalya'da Yivli Minera, Tekeli Mehmet Paşa Camii, Muratpaşa Camii, Balbey Camii, Alaaddin Keykubat Camii, Ömer Paşa Camii, Alaaddin Camii, Şehzade Korkut Camii ve Manavgat'ta Külliye Camii'ni gezdirdiklerini anlatan Baranov, turistlerin yüzde 62'sinin Müslümanlara ait bir mabedi hayatlarında ilk kez gördüklerini dile getirdiklerini söyledi. Baranov, "Bu yıl içinde cami ziyareti ve dini bilgilendirme sonucu 8 Rus Müslüman oldu. Müslüman olanların 6'sı ateist. Hepsi özgür iradeleriyle Müslüman oldu. Talep doğrultusunda da 121 kişiye de Rusça Kur'an temin ettik." diye konuştu.

        KÜLLİYE CAMİİ'Nİ 2012 YILINDA 500 BİN TURİST ZİYARET ETTİ

        Öte yandan Manavgat Müftülüğü, Külliye Cami'ni bu sene içinde 500 bin turistin ziyaret ettiğini bildirdi. Manavgat Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Sorumlusu Resul Aksakal, turistlerin İslam dinini yakından tanıma ve ön yargılarının kırılması adına turistlerin cami ziyaretini önemli bulduklarını söyledi.

        Külliye Camii'ni Rusların dışında her farklı milletlerden 500 bin turistin ziyaret etmesini ön yargıların kırılması ve İslam dini yakından tanımaları için yararlı bulduklarını belirten Aksakal, camiye ziyarete gelenler turistler için Türkiye Diyanet Vakfı'nın bastırdığı 7 dilde hazırlanmış Kur’an-ı Kerim’in bulunduğunu kaydetti.

        Diğer yandan Manavgat Müftülüğü'nden alınan bilgilere göre, son 20 yılda ihtida töreni ile 139 gayri müslim Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. Müslüman olanların 46'sını Almanlar oluştururken, ikinci sırada ise 33 kişiyle Ruslar geliyor.

Editör: TE Bilisim