Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Manisa Belediyesi, trafik kurallarını genç nesillere aşılamak amacıyla Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi Karaçay mevkisinde Çocuk Trafik Eğitim Parkı yapacak. Çalışmalarına başlanan parkta incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, her yıl binlerce insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini söyledi. Bundan hareketle çocuklara trafik bilinci yerleştirmek amacıyla parkın yapımına başladıklarını belirten Ergün, çocukların trafikle ilgili her şeyi burada öğreneceğini bildirdi.

Yaklaşık 6 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek eğitim parkının çocuklar için önemli olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu, Çocuk Trafik Eğitim Parkları Yönetmeliği ile yerel yönetimlerimize, il ve ilçelerimizde çocuk trafik eğitim parkı yaptırılması görevini vermiştir. Amacımız, gerçek anlamda amacına ve teknik şartnamesine uygun, doğru ve yeterli eğitim hizmeti verebilecek özelliklerde bir eğitim parkını şehrimize kazandırmaktır.” dedi. Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de trafik konusunun ayrı bir uzmanlık alanı olduğuna dikkat çekerek, “Burada akülü araçlarla çocuklara trafik eğitimi verilecek. Parkımız, Karayolları Genel Müdürlüğü standartlarına uygun tasarlandı. Bütün trafik kurallarını kapsayacak şekilde planladığımız parkta döner ve sinyalize kavşaklar, trafik tabelaları, yol çizgileri, kaldırım çalışmaları, keskin ve normal virajlar, tırmanma şeridi, park cepleri ve tünel bulunacak.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim