MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde (OKÜ) uygulamalı kültür mantarı yetiştiriciliği kursunu bitiren 23 kişiye sertifikaları verildi.

OKÜ Merkez Araştırma Laboratuarı (MERLAB) önünde gerçekleştirilen törene katılan Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, katılımcılara kursiyerlerin yetiştirdiği mantarlardan yapılan yiyecekleri ikram etti.

Prof. Dr. Büyükalaca, mantarcılıkla geçimini sağlayan kursiyerlerin bulunduğunu bununda kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Kursun 3 yılda bir defa düzenlendiğini belirten Büyükalaca, "Bizleri mutlu eden nokta şu; kursiyerlerimiz, sadece teorik düzeyde bir mantar kursu alıp elinde sertifikası olup bir yere asmak yerine, bunu gerçekten öğrenip uygulayabilecek düzeye geliyor. Kursiyerlerimizin bu aşamaya gelmesi bizi mutlu ediyor.” dedi.

Mantarcılık dışında diğer kurslarında olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Büyükalaca, “Tabi bunun dışında açmış olduğumuz değişik kurslarımız var. Kurslarımızı öğrencilerimizin yanı sıra bölgeye açmayı hedefliyoruz. Bu bizim için önemlidir. Bugün 23 kursiyerimiz mantarcılık kursunu tamamladı. Çevre illerden de kursa katılımların olması bizleri daha da sevindirdi." diye konuştu.

Eğitimin sadece üniversitede, lise, ortaokul yada ilkokulda alınacak bir süreç olmadığını belirten Büyükalaca, “Artık yaşam boyu eğitim kavramı söz konusu. Çünkü çağımız hızla değişiyor ve bilgilerde katlanarak artıyor. Bu çerçevede de insanların kendilerini yenilemesi ve farklı alanlara yönelmesi oldukça önemli." İfadelerini kullandı.

Rektör Büyükalaca, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Büyükalaca ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Ulukanlı ile Prof. Dr. Aykut Gül kursiyerlere sertifikalarını dağıttı.
Töreninin sonunda programa katılanlara kursiyerlerin yetiştirdiği mantarlardan yapılan yemekler ikram edildi.

Editör: TE Bilisim