TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Manavgat Şube Başkanı Mehmet Çayır, 28 Şubat bin yıl sürecek diyenlerin bugün yargı karşısında hesap vermesinin Türk demokrasisi adına tarihi adım olduğunu kaydetti.

Mehmet Çayır, yaptığı yazılı açıklamada, halkı irtica ile korkutan cuntanın '28 Şubat bin yıl sürecek' sözünün 16'ncı yılında kendilerini cezaevinde bulduklarını belirtti. Çayır, ülkede, 27 Mayıs 1960 yılında başvekil Adnan Menderes, bakanları Fatin Rüşdü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın asılmasının Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesi olduğunu ifade etti.

27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat askeri darbeleri ile 27 Nisan muhtırasının ülkenin demokratikleşmesini geciktirdiğini belirten Çayır, 28 Şubat'ın mütedeyyin, ülkesini seven, inanç sahibi, milli ve manevi değerleri olan insanların yıldırılmasına yönelik yapılmış post modern bir darbe olduğunu kaydetti. 28 Şubat askeri darbesinin psikolojik baskısının halen toplu üzerinde varlığını sürdüğünü belirten Çayır, buna en iyi örneğin başörtülü avukatların duruşmalarda bazı hakimler tarafından baskı unsuru yapması olduğunu ifade etti. Çayır, "28 Şubat askeri darbesinin 16'ncı yıldönümünde mağdur olmuş binlerce insan var. 28 Şubat cumhuriyet tarihinin toplum üzerinde en baskıcı darbesi. İnsanlar korkutularak cunta eliyle bankaların içi boşaltıldı. Ülkeden 50 milyar dolar hortumlandı. 28 Şubat'a karşı en dik duruş tavır sergileyen liderlerden biri de merhum Muhsin Yazıcıoğlu oldu. Ülkenin demokratikleşmesini isteyen gerçek demokratlar Yazıcıoğlu'nun darbecilere karşı dik duruşunu hiç bir zaman unutmayacaktır. Hep hayırla yad edecektir." dedi.

Editör: TE Bilisim