Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Kayseri Melikgazi Belediyesi Mel-Mek kurslarında eğitim gören kursiyerlerin, el emeği göz nuru yaklaşık bin 950 eserinin yer aldığı sergi, Melikgazi Belediyesi Sergi Salonu'nda açıldı.

El işi sergisine; Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Melikgazi Kaymakamı Hasan Karahan, Melikgazi İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Melikgazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Sabancı, Melikgazi AK Parti İlçe Başkanı Timur Barlas, belediye meclis üyeleri, belediye daire müdürleri, kursiyerler, öğretmenler ve çok sayıda ev hanımı iştirak etti.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sonbahar ve ilkbahar dönemi olmak üzere 2 dönem kurs açtıklarını ve bu kurs sonrası kursiyerlerin, eğitim boyunca yapmış oldukları eserleri sergileyerek beğeniye sunduklarını söyledi.

Melikgazi Belediyesi olarak her semtte Meslek Edindirme Kurs Merkezi açarak, bir bakıma hizmeti vatandaşın ayağına götürdüklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “Park yerlerinde tek kat üzerinden başladığımız kurs merkez binaları yerine, artık çok amaçlı ve büyük ölçekli sosyal ve spor merkezleri olarak hizmet veriyor. Keykubat, Bel-Sin Danışmentgazi Sosyal ve Spor merkezleri bunlara iyi bir örnektir." dedi.

Başkan Büyükkılıç, her yıl iki dönem olmak üzere 18 kurs merkezinde, yaklaşık 4 bin civarında kursiyere bu tesislerde eğitim imkânı tanıdıklarını ifade etti. Büyükkılıç, el işi göz nuru eserlerin ayrıca satışa sunulduğunu, böylece aile ekonomilerine katkı imkânı sağladıklarını kaydetti.

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz ise Melikgazi bünyesinde devam eden meslek edindirme kursları ile bir bakıma Anadolu kültür ve sanat motiflerinin gelecek kuşaklara taşınarak, kültür mirasının geliştirildiğini, aynı zamanda kursiyerlerin kalifiyeli eleman olarak iş hayatına başladıklarını söyledi.

Sergi salonunu birlikte gezen protokol, daha sonra Kayseri Mutfağı öğrencilerinin birbirinden güzel tatlı, börek ve yöresel yemeklerinin yer aldığı bölümde sohbet etti.

Editör: TE Bilisim