YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan adına Mardin’de çam fidanı dikildi. Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, 'Yeşil Bir dünya, Yeşil Bir Türkiye, Yeşil Bir Mardin ve Yeşil Bir Yeşilli' sloganı ile başlattığı ağaç dikme kampanyasını, ilçede düzenlenen törenle başlattı.

Törene; Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özle, Adli Yargı Komisyon Başkanı Bülent Koç, İl Jandarma Komutanı Alaaddin Karsavuran, Kaymakam E. Canan Tuncer Ersöz, Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan adına Yeşilli ilçesinde çam fidanı dikildiğini söyledi. Yeşilli ilçesinin 'Yeşil' olan adının korunması için son 10 yılda katledilen 10 bin ağacın yerine 100 bin ağaç dikmeyi hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Hayrettin Demir, ”Büyükşehir olmanın bedelini farklı bir şekilde ödüyoruz. Yeşili sevmeyen, doğayı sevmeyenin insanı sevmez inancını taşıyorum. Bundan 15 yıl önce Yeşilli ilçesinde ilkleri başlattık. İlk kiraz festivali bu ilçede gerçekleştirildi. 2 cumhurbaşkanı ve 2 başbakan ağırladık. Mardin Havaalanı, hükümet konağı ve duble yol yapım talimatları başbakanlar tarafından bu ilçeden verildi. İlk imar planı uygulamasını bu ilçede başlattık. Kentsel dönüşüm projeleri henüz yokken biz bu ilçede uyguladık. Turizm haftası kutlaması bakan nezdinde ilk burada yapıldı. Ama on yıl ilçede görevden uzak kaldım. On yıllık bir hizmet kesintisi ilçemizin yeşil alanlarını daralttı, on bin ağaç katledildi. Tekrar görevdeyiz ve 100 bin ağaç dikmeyi, Yeşilli’nin adına yakışır yeşil bir alan geliştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Yeşilli’nin sadece adının ilçe olduğunu, görüntüsünün ise köy olduğuna dikkat çeken Hayrettin Demir, iki büyük mahallede ve ilçe genelinde kentsel dönüşüm projesini en kısa sürede hayata geçireceklerini söyledi. Demir, “Yeşilli’nin adı ilçe ama görüntüsü köydür. Biz 771 yapıyı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yenileyeceğiz ve ilçemizi köy görüntüsünden kurtaracağız. En büyük hayalim budur. Proje ve planlarımızı hazırladık, ilgili bakanlık nezdinde müracaatımızı yaptık, yakında ilgili komisyonlara sunulacağını ve hayata geçirileceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Bu arada, çevre konulu şiir ve kompozisyonda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi, çiftçilere meyve fidanları dağıtıldı. Belediyeye yeni alınan araç ve iş makineleri tören ile hizmete verildi. Törene katılanlar daha sonra belirlenen ağaçlandırma alanında fidan dikti. Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan adına Yeşilli ilçesinde çam fidanı dikildi.



Editör: TE Bilisim