MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili adayı Yusuf Mertoğlu, AK Parti hükumetleri döneminde köylü vatandaşların emeğinin karşılığını alamadığını belirterek, MHP iktidarı ile çiftçilerin mazotu 1 lira 75 kuruştan alacaklarını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Yozgat’ın köylerini ziyaret eden MHP Yozgat Milletvekili Yusuf Mertoğlu, vatandaşların sorun ve isteklerini dinleyerek iktidara geldiklerinde yapacakları projeleri hakkında bilgi verdi.

'KÖYLERDE GENÇ NÜFUS KALMADI'

Emeğinin ve sattığı ürününün karşılığını alamadağı için köylerde genç nüfusun kalmadığını ifade eden Mertoğlu, "Yozgat’ımızın ilçe, belde ve köylerini ziyaret etmeye devam ediyoruz. Toplumun her kesiminden vatandaşlarımızla görüşüp dertlerini dinliyoruz. Özellikle köylerimizde genç nüfus görmek pek mümkün değil. Köyler boşaltılmış, şehirlere büyük göçler olmuş fakat buradaki işsizlik yüzünden vatandaşlarımızın sıkıntıları daha da artmıştır. İşsiz gençleri gördükçe içimiz kanıyor, halinden memnun görmek neredeyse imkansız, iktidarın kalkınma ve gelir dağılımındaki adaletsizliği bu sonucu doğurmuştur. Mevcut iktidara oy vermiş ve 3 dönemdir desteklemiş vatandaşlarımızın da artık bu durumu görmeleri ve bunlara hak ettikleri cezayı kesmelere gerekmektedir.” dedi.

'GİRDİ MALİYETLERİ ARTTI ÇİFTÇİ ÜRETEMEZ HALE GELDİ'

Köylerin terk edildiğini, girdi maliyetlerinin artması nedeniyle çiftçinin üretemez hale geldiğini vurgulayan Mertoğlu, “Köylerimiz neredeyse terk edilmiş, çiftçimiz üretemez hale getirilmiştir. Girdi maliyetleri artmış, özel bankaların kredi tuzağına düşürülmüş, milyonlarca hektar arazi haczedilmiştir. Bu şartlarda çiftçimiz tarlasını ekip-biçemez olmuştur. Cari açığın ikinci büyük kalemi olan hububat ithali hortlamıştır. Ülkemiz kendi kendine yeten bir tarım ülkesi iken, ABD'den buğday, Kanada’dan mercimek, Sudan’dan susam, Çin’den sarımsak, İtalya’dan bakla, Meksika’dan nohut hatta saman ithal eder duruma hale geldik. Özellikle Yozgat’ta sulu tarım alanı diğer bölgelere oranla geridedir, çiftçimiz kendi imkanları ile kuyu açtırma ve sulama sistemi geliştirmek durumdadır, bu da yüksek maliyetli bir üretim girdisidir ve her vatandaşımız yapamamaktadır. Sulama birliklerince bu eksiklik giderilmeye çalışılsa da yeterli değildir. Bu ve benzeri sıkıntılar, devlet tarafından tam anlamıyla çözülmediğinden, çiftçimiz karın tokluğuna metropol şehrin varoşlarına göç etmek durumunda bırakılmıştır ve Yozgat’lı muhanete muhtaç edilmiştir." diye konuştu.

'MHP İKTİDARI İLE KÖYLERİMİZ YENİDEN HAYAT BULACAK'

Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidarında köylerin yeniden hayat bulacağını söyleyen Mertoğlu, "Bu maksatla; kapatılan belde belediyelerini yeniden kuracağız. Köy kalkınma planları yapacağız, merkez köyler oluşturacağız. Köy sosyal yaşam ünitelerini geliştireceğiz, tarım-sanayi entegrasyonunun sağlandığı kırsal cazibe birimleri olan 'Tarım Kentleri' kuracağız. Tarım sektörü rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşturulacaktır. Tarımda modern işletmeciliğe dönüşüm sağlanacaktır, tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı önlenecektir. Genetiği bozulmamış ürünlerin korunması ve geliştirilmesine önem verilecektir. Gıda güvenliği ve güvenilirliği çağdaş normlara ulaştırılacaktır, mazot, gübre ve yem üzerindeki vergiler kaldırılacak ve çiftçimizin canını yakan mazot 1 lira 75 kuruş olacaktır." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim