İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat milletvekili adayı Mehmet Ali Çakır, seçim çalışmaları kapsamında ilde Galericiler Sitesi esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Çakıroğlu, "Esnafımız dertli, bu sıkıntılardan kurtulmamız için tek çare MHP’nin iktidara gelmesidir." dedi.

Ülkenin ve Yozgat’ın sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesi için MHP’nin tek başına iktidara gelmesi gerektiğini vurgulayan Çakır, "Şu an ülkemiz her geçen gün kötüye gitmektedir. 13 yıllık AKP iktidarının ülkemizi getirdiği nokta ortada. Komşu ülkelerle, Avrupa Birliği ülkeleri ile ve kısacası bütün dünya ülkeleri ile ilişkilerimiz kopma noktasına geldi. Bu büyük başarısızlıkla hala övünen AKP, ülkemizi karanlık yarınlara doğru sürükleme, götürme telaşı içerisinde ne yaptığını bilmez bir durumda hareket ediyor." diye konuştu.

Ülke ekonomisinin sıkıntı içerisinde olduğunu, iç ve dış borcun tavan yaptığın söyleyen Çakır, şöyle devam etti: "Yozgatımız 13 yıllık AKP hükümeti ile maalesef verdiği desteğin karşılığını bulamamıştır. Esnafımız perim perişan bir vaziyette Bağkur'unu ödeyemez, siftah yapmadan kepenk kapatmaktadır. Çifçilerimiz ürünlerinin karşlığını alamadığı gibi gübre ve mazot fiyatlarının her geçen gün zamlanması çiftçimizi bezdirmiş durumdadır. İşçi, memur ve emeklilerimizin yanı sıra asgari ücretlimizin durumu daha perişan vaziyettedir. 940 lira alan bir asgari ücretli ve 5 kişilik bir aileyi örnek alalım.

Bu ailemiz günlük 10 ekmek tüketse sadece ekmeğe günde 8 lira, ayda ise 240 lira vermek zorundadır. Ev kirası en az 500 lira, elektrik, doğalgaz, su ve telefon 300 lira, toplamda bin 40 Lira yapar. Bunun içerisinde çay, şeker, yağ, peynir gibi zaruri ihtiyaçlar yok. Çocukların okul haçlığı yok. Zaten bu insanlar çocuklarına verecek bir liranın hesabını yaparken, nasıl çocuğunu okula giderken haçlıkla göndersin, bunları sorgulamak, bu gerçekleri görmeleri lazım.

Ülkemiz insanı, Yozgat insanı gerçekten zor durumda. Buna rağmen hala iktidar ve milletvekilleri bu durumu hiç bir şey olmamış gibi toz pembe göstererek, oy devşirme peşinde koşuyor. Artık halkımız bunların yalanlarına kanmayacak. 7 Haziran seçimlerinde ülkmezin ve Yozgatımızın kurtuluşu için MHP’ye gereken desteği vereceğine inanıyorum."

Editör: TE Bilisim