ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat 2. sıra adayı Mehmet Ali Çakır, AK Parti iktidarının Yozgat’ı marka şehir yapmak için 13 yıldır vatandaşların büyük desteğini aldığını belirtip, iktidarın Yozgat’ı işsizliğin ve aşsızlığın markası haline getirdiğini söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen MHP milletvekili adayı M. Ali Çakır, vatandaşların sorun ve isteklerini dinleyerek, AK Parti hükumetini ve politikalarını eleştirdi. Yozgat’ın AK Parti İktidarı döneminde her alanda geri kaldığını vurgulayan Çakır, "Şimdi bakıyoruz işsizlik yüzünden ilimizde her yıl en az 10 bin yerinden, yurdundan göçmek zorunda kalıyor. Onlar istemez mi kendi memleketinde huzur içinde ailesinin rızkını kazansın ve geçinsin. Fakat 13 yıllık AKP hükumeti vatandaşımızı açlığa sosyal yardımlara mahkum etmiştir.” dedi.x

Tarım ve hayvancılık şehri olan Yozgat’ın tarım ve hayvancılıkta istenilen yatırımı alamadığını söyleyen Çakır, “İlimiz coğrafi konumu itibariyle ülkemizin önemli tarım bölgeleri sırlamasında ilk sıralarda yer almasına rağmen maalesef tarım ve hayvancılık bitme noktasına gelmiştir. Bugün köylerimizde küçük baş hayvancılığa rastlamak pek mümkün değil. Eskiden kırsal nüfusumuz köylerde yoğun olurdu, şimdi köylü vatandaşımız çocuğum bir sigortalı iş bulsun kendisini kurtarsın derdine düşmüş ne köyde ne de şehirde umduğu işi bulamamıştır. Köylerimizde bırakın hayvancılığı hayvanları otlatmaya çoban bulamaz hale geldi. Her yıl genç işsizlerimizin sayısı artarak devam ediyor. Birileride çıkıyor Yozgat yatırım yönünden marka haline geldi, yok şöyle oldu yok böyle oldu, diye pembe tablo çiziyor." dedi.

"TAŞERON İŞÇİLERİMİZ MHP İKTİDARI İLE KADROYA KAVUŞACAK"

Kamuda, işçi, memur gibi gerçek anlamda hizmet üreten taşeron işçilerinin MHP iktidarı ile kadroya kavuşacağını söyleyen Çakır, “Biz kendi çıkarlarımızı değil, menfaatlerimiz için değil her zaman halkımızın ve ülkemizin menfaati için çalışan bunu destur edinen bir anlayışa sahibiz. Şuan sözün bittiği yerdeyiz, sadece bu iş kolu değil, Yozgatımızı karış karış geziyoruz. 13 yıldır özellikle şehrimize hiç bir yatırım ve iş alanı sağlayamayan bu iktidarın değişmesi lazım. Yüzde 60-65 oranında bir desteğin karşılığı bu olmamalı, 13 yılda 260 bin göç vererek işsizliğin, aşsızlığın markası olduk. Allah'ın izni ve halkımızın desteği ile MHP donanımlı kadrosu ve projeleri ile milletimizin yüzünü güldürmek için gümbür gümbür geliyor, bundan kimsenin şüphesi olmasın." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim