YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana milletvekili adayı Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı, "Meclis’te ilk işim, tayin kurumu olarak çalışan Yüksek Öğretim Kurumu’nu (YÖK) devlete-millete hizmet üretir hale getirmek için mücadele vermek olacaktır." dedi. Yuvalı, Türkiye’nin Türk dünyası ile bütünleşmesi ihtiyacına vurgu yaparak, bunun için de öncelikle eğitimden başlanması gerektiğini söyledi.

Yuvalı, diğer adaylar Ayla Emrahoğlu ile birlikte MÜSİAD Adana Şube Başkanı Suat Yahşi ve yönetimini ziyaret etti. Bir koordinasyon merkezi olmak amacı ile kurulan YÖK'ün, bugünlerde nakil-tayin işlemi yapan bir kuruma dönüştüğünü dile getiren Kayalı, "Nasip olursa Meclis’te ilk işim, tayin kurumuna dönüşen Yüksek Öğretim Kurumu’nu (YÖK) devlete-millete hizmet üretir hale getirmek için mücadele vermek olacaktır. Yaklaşık 500 bin üniversiteli genç işiz durumda. Eğer üniversiteler bulundukları bölgenin ihtiyaçlarına göre bölüm açarlarsa bu genç arkadaşlarım, işsiz kalmadıkları gibi Türkiye büyük bir adım atlar. Partimizin seçim beyannamesi toplumun her kesimine rahat nefes aldıracak projelerle dolu. Eğitim-öğretim alanında da hem öğretmenlerimize hem de öğrencilerimize büyük hizmetleri gerçekleştireceğiz inşallah ve bu bir ‘Devlet’ sözüdür." şeklinde konuştu.

MÜSİAD Şube Başkanı Suat Yahşi de yatırımcı için güven ortamının temin edilmesinin önemine değindi. "Güvenin olmadığı yerde ne yazık ki büyümeden bahsedilemez. Para kuş gibidir; tutmasını bilmezseniz uçup gider." diyen Yahşi, "Bir fabrika kurmak için önümüze 40 tane prosedür sıralıyorlar. İşadamı bıkkın durumda. Sanayici yorulmuş durumda." ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim