Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, AK Parti milletvekili adayı Naci Ağbal'ın esnaf ziyareti esnasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki sözlerine tepki göstererek, 'Fitne katilden beterdir' şeklindeki hadisle cevap verdi.

Türk Dünyası Parkı'nda basın açıklaması yapan MHP Bayburt İl Başkanı Süleyman
Burç, "AKP milletvekili adaylarının, seçimin son günleri yaklaştıkça MHP’ye sataşmaları hat safhaya geldi. Son günlerde MHP ve Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli'ye kadar uzandı. AKP adayı Naci Ağbal, AKP’ye oy vermeyenleri hainlikle suçluyor. Bu nasıl zihniyet, bu nasıl Müslümanlık, bu nasıl insanlık? Bayburt yüce Türk tarihine mal olmuş bir ildir. Bayburt'tan hain çıkmaz. Çünkü Bayburtlu vatan sevendir. Bayburt’ta yaşamayanlar, Bayburt'un buzunu, tozunu çekmeyenler, Bayburt'un problemlerini de bilemez ve çözemezler." şeklinde konuştu.

Hz. Muhammed (sav)'in bir Hadis-i Şerif'ini aktaran Burç, şöyle konuştu: "Hadiste şöyle buyuruluyor: 'Fitne katilden beterdir.' Fitne ve iftiralarla bir yerlere varamazsınız. Gençler madde bağımlılığına ahlaki ve manevi çöküntüye sürükleniyor. IMF'nin emriyle tütün-pancar-mısıra kota getirildi. Domuz kesimlik hayvan oldu. İlk kez Yunan kilise bankası Türkiye'de banka satın aldı. İlk defa Türk askerinin başına ABD güçlerince çuval geçirildi. Türk bayrağı gönderden indirildi, yakıldı sizin yeni Türkiye'nizde. ABD askerlerinin evlerine sağ salim dönmeleri için dua edildi. Yüce Kur'an-ı Kerim ayetleri ile alay edildi. Davalar, yolsuzluklar, hırsızlıklar, yalanlar, komplolar, kumpaslarla dolu AKP'nin yeni Türkiye'si. Dolmabahçe Sarayı'nda PKK ile masaya kimler oturdu? Oslo'da ne görüşüldü, bunları milletimize açıklayın."

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Bayburtlu hemşerilerinin ve Türk milletinin AK Parti iktidarına gereken dersi vereceğini ifade eden Burç, "Yeni Türkiye sizin olsun eski Türkiye'mizi bize geri verin yeter. AKP iktidarı, 13 yılda tüm ülkeyi yangın yerine döndürmüş, her şeyin çivisini çıkarmış, huzur, can, mal, namus güvenliğini, hukuk düzenini, Anayasa’yı, demokrasiyi, fikir, ifade, teşebbüs ve inanç hürriyetlerini, milli, manevi değerleri yok etmiştir. Rüşveti, sahil ve arazi yağmalarını, lüks, israf ve saltanatı, yolsuzlukları, yasakları, torpili, kayırmayı, kaçakçılık, fuhuş, uyuşturucu, kadına şiddet, hırsızlık, gasp, tecavüz, cinayet, vs. suçları zirveye taşımış.
Herkesi köle haline getirmeyi amaç edinmiş, farklı düşüncelere karşı, her türlü yalan, iftira, zulüm, baskı, kıyım, dışlama, tehdit, şantaj, engelleme, fişleme vb. icraatları mübah saymış. Din istismarını pervasızca yapmış. Türklük kavramına düşmanlık ederken, teröre tavizler vermiş, ülkenin fiilen bölünmesine zemin hazırlamıştır. Türkiye’deki yabancı sermayeli banka sayısı 30’a yükselmiş, finans sektörümüz yabancıların eline geçmiştir. Basın özgürlüğünde 180 ülke içinde 149’uncuyuz. Havuz medyası için kamu bankalarının verdiği kredi hâlâ ödenmemiştir. Devlet bankaları iktidar yandaşları tarafından yağma edilmiştir. Bu iktidar döneminde sadece yandaşlar ihya olmuş, rüşvet ve yolsuzluk artmıştır. İşsizlik trajik boyutlara ulaşmış, fakir daha fakir hale gelmiştir. Değerli Bayburtlular işte gerçek tablo, ülkemizin çok acınacak durumu budur. Hangi siyasi partiye oy verirseniz verin biz sizleri, yaradılanı severiz Yaradan'dan ötürü üslubu ile sizleri çok seviyoruz. Çünkü yaradılmışların en şereflisi insandır." şeklinde sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim