Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Ege Üniversitesi Kampüsü'ndeki bir kavgada, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'a tepki gösterdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Yılmaz'a istifa çağrısı yapmasının hemen ardından basın toplantısı düzenleyen Karataş, fakülte koridorlarında PKK yazıları ve resimleri bulunduğunu gösteren fotoğrafları basına göstererek, "Burası kampüs mü, Kandil mi?" dedi.

Rektör Yılmaz'a istifa çağrısında bulunan İl Başkanı Karataş, "Şehit kardeşimiz durumu defalarca rektörlüğe anlatmış, yazılı şikayette bulunmuş ancak dikkate alınmamış, vahşetin yaşanmasına seyirci kalınmıştır. Başta üniversite rektörü olmak üzere tüm kadrosu ve senatosu, bu vahşetten birinci derecede sorumludur. Olayların farkında olmayan, boşu boşuna makam işgal eden bir rektör, gereğini yapmayan ekibi ve rektörün söz geçiremediği senatosu, hiçbir önlem almayarak kardeşimizin katline seyirci kalmıştır. Üniversite yönetimi ve söz geçiremediği senatosu, derhal istifa etmeli ve işgal ettikleri makamları terketmelidirler. Ne yaparsanız yapın, hangi taahhütlerde bulunursanız bulunun iki elimiz yakanızda olacaktır. Ben de soruyorum kendilerine, görüntülere bakıldığında burası kampüs mü, PKK'nın bataklığı Kandil mi? Burada hangi evladımız sıhhatli eğitim görebilir? Rektör dahil yönetim bu işi yönetemiyor. Mevcut rektör, senatoya söz geçiremiyor. Bir grup PKK'lıya teslim olmuş durumdalar. Bu şekilde mevcut üniversite yönetimi ve senato, görevini nasıl yerine getirmiş oluyor? Bu hadisenin peşini bırakmayacağız. Sorumlular bedelini ödeyecek. Hukuki yönden elimizden gelen her şeyi ortaya koyacağız. Basiretsiz yönetimin orada kalmaması için elimizden geleni yapacağız." dedi.

'REKTÖRE GÖREVİ BIRAKMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİK'

Olayların çıkmasıyla birlikte üniversitenin üç gün tatil edildiğini, bu sürenin yarın dolacağını belirten Karataş, "Öğrencilerin, derslerine herhangi bir hadise yaşanmadan girebilmesi için tedbir alınması amacıyla destek istediler. Biz rektörle yaptığımız görüşmede, görevi bırakması gerektiğini söyledik. Valilik ve emniyetten, üniversite içinde sükunetin sağlanması için istenen destek kabul görmüş. Vali ve emniyet müdürüyle uzun bir görüşme yaptık. Ders başlıyor, öğrenciler derslerine girecek. Bundan sonra yaşanacak bir kargaşanın sorumlusu, görevine devam eden rektör ve yönetim dışında emniyet müdürü de olacaktır." dedi.

Geçen cuma günü öğrenciler arasında çıkan kavgada Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, yedi kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınanlardan bir kişi tutuklanmış, altı kişi ise denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılmıştı.

Editör: TE Bilisim