Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
MHP Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, 2 ay önce Sivas’a gelen Başbakan’ın 2. üniversite için söz verdiğini ancak bu sürede başka illere 8 tane üniversite açılmasına izin verilmesine rağmen Sivas’ın unutulduğunu dile getirdi. Özkan, “Başbakan tutamadığı sözü 25 Nisan’da yine mi verecek?” diye sordu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Milletvekili adayları, ilde görev yapan medya temsilcileri bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen programda konuşan MHP İl Başkanı Özkan, Sivas’ın her geçen gün küçüldüğünü ve kan kaybettiğini belirterek, “Tek başına iktidar olan AKP hükümetine son 13 yıllık iktidarı dönümünde çok ciddi destek veren Sivas karşılığını almak yerine sadece reklam ve billboardlu vaatlerle kandırılmıştır.” dedi.

AK Parti’nin billboardlara astırdığı ‘2. üniversite ile eğitim kenti Sivas’, ‘hayaldi gerçek oldu’ sloganını hatırlatan Özkan, “Bu üniversitenin yerini bilen var mı? Daha 60 gün önce Sivas’a gelen Sayın Başbakan, 2. Üniversitenin sözünü vermiş defalarca verilen sözü bir kez daha yenilemiştir. Oysaki 15 gün önce meclisten 8 tane daha üniversitenin kanunu çıkmış, Sivas yine bu üniversitelerin arasında yer almamıştır. 25 Nisan’da Sivas’a gelecek olan Sayın Başbakan tutmadığı sözü bir kez daha mı verecek? diye sordu.

“UÇAK ALMAK YERİNE YATIRIM YAPACAĞIZ”

MHP Sivas Milletvekili 1. sıra adayı Celal Dağgez de iktidara geldiklerinde uçak almak yerine yatırım yaparak ülkeyi kalkındıracaklarını ifade etti. Ülke genelinde en çok göç veren illerden birinin Sivas olduğuna işaret eden Dağgez, “Resmi kayıtlarda 130 bin, gayri resmi kayıtlarda 250 bine yakın insan Sivas’tan, toprağından, taşından komşusundan, babasından, kardeşinden ayrılarak göç etmiştir. Göç eden insanlar büyükşehirlerin varoşlarında perişan ve mağdur halde yaşamaktadırlar. Hiç kimse ata yurdunu terk edip gitmez. Sivas özel sektör yatırımları ile ayağa kalkmaz, Sivas kendi toprağı ile ayağa kalkması lazım. Sivas madencilik yapacak, hayvancılık, tarımla kalkınacak. Biz Allah nasip eder iktidara gelirsek 400 milyon dolara uçak alıp çoluğumuzu çocuğumuzu eşimizi dostumuzu bindirip Kolombiya’da kahve içmeye Küba’da puro içmeye gitmeyeceğiz. Biz kamu yatırımı yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ, DAYATMA BİR SİSTEM”

MHP’nin Sivas milletvekili adaylarından Oğuz Özdemir ise konuşmasında başkanlık sistemini eleştirdi. 7 Haziran seçimlerinin ülke için öneminin çok büyük olduğunu kaydeden Özdemir, şunları söyledi: “Bu seçimler geçmişte yapılan seçimlere benzemiyor. AKP iktidarı 90 yıllık Cumhuriyetimizi hiçe sayarak başkanlık sistemi adı altında dayatma bir sistemi yapmak için mücadele etmektedir. Bunların başkanlık sisteminde demokrasi, eşitlik, hürriyet yoktur. Ekonomik nedenlerle ülkemizi açlık ve sefalete itmiştir. AKP iktidarı bunların hesabını vermekten kaçmak için başkanlık sistemine sığınmaktadır. Etrafımızdaki ülkelere baktığımızda başkanlıkla yönetilen ülkelerin çoğu yerle bir oldu.”

Programa milletvekili adayları Muammer Demirci ile Hamit Özkan ve Kadir Eğri de katıldı.

Editör: TE Bilisim