İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, erken seçimin yaklaşması ile AK Parti Yozgat milletvekillerinin atadıkları bürokratları toplayarak bir koordinasyon sağlayacak şekilde çalıştıracakları iddiaları üzerine, “Kimliksiz, kişiliksiz bürokrasi ile Yozgat’a bir şey katamayacaklar." tepkisini gösterdi.

MHP İl Başkanı Sedef yaptığı açıklamada, Yozgat Valiliğinin toplantı salonunda daire müdürleri ile dün gerçekleştirdiği koordinasyon toplantısına AK Parti milletvekillerinin, il başkanının katılmasına ve yapılan açıklamalara tepki göstererek Yozgat Valisinin İl Başkan Yardımcısı gibi davrandığını söyledi. Sedef, "Valilik toplantı salonunda toplanan müdürler, AKP İl Başkanı, milletvekilleri ile birlikte toplantıya katılmış ve müdürler katılımcıları ayakta karşılamışlar. Yozgat kamuoyuna açıklanmak üzere Bereket Kervan’cı Yozgat Valisine birkaç soru sormak istiyoruz; Bu toplantı kimin isteği ile yapıldı? Bu toplantıya kimler katıldı? Bu toplantı da neler konuşuldu? Bu toplantın sonucunda Yozgat’ı kurtarmak ve geliştirmek adına ne kararlar alındı? Yozgat Valisi Yine Spor Vadisini anlattı mı? Böyle bir toplantı ile Yozgat’ın tün sorunları çözülecek ise bu güne kadar neden beklendi? Tüm iradesi, benliği ve kişiliği ile iktidarın esiri olmuş AKP Yozgat Valisinin bu sorulara cevap vermesini ve Yozgat kamuoyunu bilgilendirmesini bekliyoruz." dedi.

“13 yıldır Yozgat ve Yozgatlı’ya hizmet getirmekten bihaber, aciz bürokratlar; Bu gün mü Yozgat’ı ayağa kaldıracaksınız.” diye soran Sedef, şöyle devam etti: “Topal ördek konumuna düşmüş ve önümüzdeki erken seçimlerde seçileceği bile meçhul olan AKP Yozgat Milletvekilleri; Bu gün mü Yozgat’ı kalkındıracaksınız? AKP’nin vekil ve il başkanlarını ayakta esas duruşta karşılayan, koltuk sevdalısı AKP bürokratları; Koltuklarınız bu kadar mı tatlı? Devletin bütün geleneklerini ayağa düşürdünüz. Nerede görülmüş; bir parti il başkanının, milletvekillerinin toplumun bütün kesimlerine eşit hizmet sunmakla görevlendirilmiş (Anayasamızda da açıkta belirtildiği gibi iktidarı değil, devleti de temsil etmesi gereken) bürokratları toplayıp hizaya sokması? Eğer ki bu toplantıda gerçekten Yozgat’ın sorunları konuşulacak idi ise; Yozgat’ta yaşanan ve önü alınamaz hale gelen göç sonrası 6’dan 4’e düşürdüğünüz vekil sayısını şimdi de kafalarınızda 3’e mi düşürdünüz? Neden muhalefet milletvekili aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisinin Genel Başkan Yardımcısı olan Sadir Durmaz Bey bu toplantıya davet edilmedi?"

'TOPLANTIYA NEDEN MHP VE CHP İL BAŞKANLARI DAVET EDİLMEDİ?'

Yozgat’ın kalkınması için düzenlenen toplantıya AK Parti il başkanı ve milletvekilleri davet edilirken MHP milletvekili, il başkanı ve CHP il başkanının davet edilmemesine bir anlam veremediklerini söyleyen Sedef, "Eğer ki bu toplantıda gerçekten Yozgat’ın kalkınması için karar ve görüşler alınacak idi ise; Meclis'te temsil edilen Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanları hatta diğer muhalefet parti il başkanları neden bu toplantıya davet edilmedi? Anlaşılıyor ki bu toplantının amacı Yozgat ve Yozgatlı değil. Bu toplantı birkaç AKP milletvekilinin bürokratlara kendini tanıtma ve propaganda yapma hatta önümüzde gözüken erken seçimde bürokrat ve müdürlerin AKP propaganda ve seçim çalışmalarında görevlendirilmelerinin yapıldığı bir toplantı görünümündedir. Bu bahsettiğimiz konuları geçirdiğimiz 7 Haziran genel seçimlerinde de canlı olarak yaşadık. Özel İdare Genel Sekreterini yanına alıp köy köy dolaştıran ‘Şiiiişşşt Valiiii. Bu köye 30 bin Lira yaz' diyen milletvekili adaylarını da biliyoruz. Biz istiyoruz ki bu ilde Devlet’i temsil eden her bürokrat, bir siyasi partinin değil tüm toplumun bürokratı olsun. Yozgat kan kaybediyor! Bu kan kaybına engel olmazsak Yozgat kan kaybından ölecek.” diye konuştu.

'SİZİN GİBİ DÜŞÜNMEYENLERİN DE GÖRÜŞÜNÜ ALIN'

Yozgat’ın gelişmesi için birlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Sedef, Yozgat’ın kalkınması için aynı düşünce içerisinde olmayanlarında fikirlerinin alınmasının daha yararlı olacağına dikkat çekti. Sedef, sözlerini şöyle tamamladı: "Yozgat’ı çevremizde bulunan illerden birine ilçe olarak bağlamak gibi bir projeniz yoksa; gelin birlik olalım. Bu memleketi ayağa kaldıralım. Sizin gibi düşünmeyenlerin de görüşünü alın ki, belki ortaya toplumun her kesimi tarafından desteklenecek bir proje çıkar. Şimdi diyecekler ki; ’Her şeye muhalefet oluyorsunuz, Biz Yozgat'a bir değer katmak için bu toplantıyı yapıyoruz.’ Ama gözden kaçırdıkları bir husus var. Bu ilde muhalefet yapan diğer siyasilerin de bir Yozgat sevdası var. Bu il için yapmayı planladıkları projeleri ve öngörüleri var. Biz de memleketimizin göç ile geriye gitmesini engelleyerek daha güzel bir Yozgat’ta yaşamak istiyoruz. Şunu da biliyoruz ki; bir iftar yemeğine bile davet edilmeyen muhalefet temsilcilerini, Yozgat halkının kaderini etkileyeceğini iddia ettikleri bir toplantıya davet etmelerini beklemek bizim iyi niyetimiz olsa gerek.”

Editör: TE Bilisim