Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Salıpazarı ilçesinde milletvekili adaylarını tanıttı. Törende konuşan MHP 1. sıra adayı ekonomist Erhan Usta, "AKP vatandaşı sahada korkutarak çirkin bir siyaset yapıyor." dedi.

Genel merkez çalışmaları dışında ilçe ziyaretlerinde gördüğü olayları anlatan Erhan Usta, ilçelerde ve köylerde vatandaşa AK Parti'nin 'Biz gidersek borçlarınız artar' düşüncesiyle korkutma siyaseti yapıldığına değinerek, “Bu İnsanları gelirinin %55 i kadar borca sokacaksınız ondan sonra da köy köy dolaşıp, kahve kahve dolaşıp 'biz gidersek bu borçlar ödenemez Türkiye’de kriz çıkar işte borcunuz katlanır' diye propaganda yapacaksınız. Böyle çirkin bir siyaset olmaz. Yani insanları borç batağına sokacak bir ekonomi yönetimi kapacaksınız ondan sonrada bunu insanların başında kılıç gibi tutarak 'biz gidersek siz perişan olursunuz' diye siyaset yapacaksınız." şeklinde konuştu.

26 yıl devlette çalışan biri olarak seçmenlere seslenen Usta, "Hiç birşey olmaz arkadaşlar, bunu bütün samimiyetimle söylüyorum 2 ayda siyasetçi olunmuyor. Bunu bir teknisyen olarak söylüyorum. Bu hükümetin bu tavrı veya bu günkü ülkedeki yönetim tarzı devam ederse ülke ciddi bir krize sürüklenir zaten kriz var. Herkes krizi aslında evinde mutfağında hissediyor ama evin her yerinde televizyon olunca sürekli şu enpoze ediliyor durumumuz çok iyi durumumuz çok iyi herkes şunu düşünüyor. Benim durumum kötü ama milletin durumu iyi herhalde televizyonlar bunu söyleyip duruyor." diye konuştu.

"TARIM KREDİLERİNDE FAİZ SABİTTİR ARTIRILAMAZ"
AK Partililerin köylülere 'Biz gedersek faizler artar' diye korkuttuğuna dikkat çeken Erhan Usta, "Tarım kredilerinde faiz sabittir, sabit olan faizin artması diye birşey olmaz. Bu öyle bir kuyruklu yalan. Şuan ki yönetim tarzı ile Türkiye’nin gideceği bir yer kalmadı aslında, bu meseleleri çözecek yetenekteyiz kapasitedeyiz. Şayet AKP'liler kalır ise sıkıntı yaşanacak, sosyal yardımlar kesilecek." dedi. Usta, "Bakın geçen gün Maliye Bakanı da itiraf etmek zorunda kaldı, vergi gelirleri düşüyor. Televizyon programlarında uzun uzadıya anlattım. Üretmeyen bir ekonomide vergi toplayamazsınız, vergi toplayamadınız bir ekonomide de harcama yapamazsınız." dedi.

"MHP İKTİDARINDA YARDIMLAR ARTARAK DEVAM EDECEK"

Usta konuşmasına şöyle devam etti: "Bu gün ki iktidarın devam etmesi durumunda başlatılan sosyal yardımlar yaşlılık parasından engellilerinin parasına kadar bu paraları vermekte zorlanacaklar. Bu paralar İnşallah MHP iktidarında bırakın kesilmeyi artarak devam edecek. Çünkü biz milletimize şunu vaat ediyoruz ekonomiyi yeniden üretir hale getirmek, tarımda üretir hale getirmek, bu gün tarlalar 2002 tarihine göre yüzde 30 daha az ekiliyor çiftçi arazisini ekemez hale geldi. Sanayi milli gelir içerisinde sürekli düşüyor. 3 Mayıs'ta açıklanacak seçim vaatlerimiz de Türkiye’nin yeniden üretir hale getirecek projeler var, son derece somut ayakları yere basan ve piyasanın kabul edeceği projeler olacaktır. Bunu inşallah 3 Mayıs'tan sonra göreceğiz. Üretim, istihdam sorunlarını Ekonomi bilimi varsa bu bilim altında çözeceğiz. Madem bu kadar kolaysa bunu neden millet yapmıyor derseniz bu ülkeyi iyi sevmek gerekiyor. Kendinizi sevmekten ziyade ülkeyi sevmek gerekiyor. Ülke için risk almak gerekiyor. Ülke için reform yapmak gerekiyor.”

Editör: TE Bilisim