TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Türkiye’nin bölünmesi üzerine yapılan tartışmaların anayasaya aykırı olduğunu öne sürdü.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, son günlerde Türkiye’nin bölünmesi normalmiş gibi bir hava yaratılmaya çalışıldığını öne sürdü. MHP’nin Türkiye’nin bölünmesine karşı olduğunu söyleyen Şimşek, “ Biz Güneydoğu’dan kız alıp vermiş bir ülkenin insanlarıyız. Et ve tırnak gibi olmuşuz. Ayrılmamız mümkün değil. Böyle bir ortamda anayasada Türkiye’nin tanımı, sınırları, dili ve bayrağı belirtildiği yerde ülkenin bölünmesi üzerine tartışmalar yapılıyor. Anayasa çiğneniyor, kimsenin sesi çıkmıyor. Yapılan tartışmalar anayasaya aykırıdır “dedi.

ŞİMŞEK, DOKUNULMAZLIKLARI SORDU
Güneydoğu bölgesinde yaşayan Kürt kökenli Türk vatandaşlarının Karadeniz’de yaşamını sürdüren kişilerden farklı bir sorunu olmadığını savunan MHP Samsun Milletvekili Şimşek, hükümeti topluma karşı farklı davranmakla suçladı. Şimşek “ AK Parti teröristle kucaklaşanların dokunulmazlıklarının kaldırılması için TBMM’ye yasal düzenleme getirecekti, ne oldu? Bilerek getirmiyorlar. Millete karşı iki yüzlü davranıyorlar. MHP’ye göre Güneydoğu’da yaşayan vatandaşlarımızın sorunları, Karadeniz’de yaşayanlardan farklı değildir." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE KÜRTÇÜLÜK SORUNU VAR"

Hazırlık çalışmaları süren yeni anayasa çalışmalarına değinen MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek şunları kaydetti; “Temel ve hak hürriyetlerin gelişmesi adına MHP sonuna kadar masada kalacaktır. Ancak bazı grupların anadil ve özerklik talep etmesine Türk kimliğinin anayasadan kaldırılmasına ve sulandırılmasına MHP asla izin vermeyecektir. Başbakanın yeni Anayasa konusundaki düşüncelerinde samimiyetsiz olduğu, Başkanlık sistemini tartışmaya açmasından anlayabiliyoruz. Bu dayatmaya da partimiz asla müsaade etmeyecektir. Herkesin şunu iyi bilmesi gerekiyor; Türkiye’de Kürt sorunu yoktur, Kürtçülük sorunu vardır.”


Editör: TE Bilisim