TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
MHP Aksaray Milletvekili ve adayı Turan Yaldır, 7 Haziran’da yapılan seçimlerde şahsının milletvekili olmasının birilerini huzursuz ettiğini söyledi. Yaldır, "Benim Aksaray’dan milletvekili seçilmemle birlikte Aksaray’ı 13 yıldır hatırlamayan AKP hükümetlerinin hatırlamasına neden olduk. Birilerinin uykusunu kaçırdık. Benim Aksaray’da MHP’den milletvekili olmam, Aksaray gibi bir ilin Ankara’da hatırlanmasına vesile oldu diye düşünüyorum. Demek ki birileri rahatsız oldu ve Aksaray akıllarına geldi. Aksaray’ın seçimlerde kek olmadığını anladılar. Aksaraylı seçmenler de bunun farkında.” dedi.

MHP Milletvekili Turan Yaldır, şazılı açıklama yaptı. Yaldır, 13 yılda Aksaray’dan çuval çuval aldıkları oyların hakkını vermeyen AK Parti hükümetinin, gelinen noktada Aksaray’da bir milletvekilini kaybetmesinin, bugün sürekli sık sık Aksaray’a bakanların gelip gitmesine, Aksaray’ın geçici de olsa bakanları olmasına ve Aksaray’a yeni yatırımlar düşünülmesine vesile olduğunu kaydetti. Yaldır, açıklamasında şunları dile getirdi: "Bugün bir kağıt parçası da olsa, Aksaray’a yıllardır yapılmayan TIP fakültesi için Bakanlar Kurulu kararı çıktı. İnşallah tıp fakültesini uygulamaya almak, vatandaşımızın teveccühü ile bizlere nasip olur. Bizler fıp fakültesiyle ilgili Bakanlar Kurulu kararının her zaman takipçisi olacağız.”

Sağlık Bakanının Aksaray’a gelerek yeni devlet hastanesinin temel atma törenindeki konuşmalarını da eleştiren MHP Milletvekili Turan Yaldır, "Sadece tıp fakültesi değil, geçtiğimiz günlerde 400 yataklı devlet hastanesi yapımı için temel atımı söz konusu oldu. Ne yazık ki bir siyasi şova dönüştü. Biz tamamen iyi niyetimizle o temel atma törenine katıldık. 7 Haziran seçimlerinde oluşturduğumuz mahalle baskısı sonucunda devlet hastanesinin temeli atılıyor. Biz yaptık demiyoruz, şehirde vatandaşımızın gündemine getirdik. Mahalle baskısı sonucu hastane temeli atıldı. AKP milletvekili adayları şehirde dolaşırken, bizlerin söylediği 'Hani tıp fakültemiz, hani hastanemiz, hani demiryolumuz, hani havaalanımız' sorularının sık sık AKP’li yetkililere aktarılmasıyla mahalle baskısı oluşturduk ki 400 yataklı her ne kadar doğru bir yerde olmamış olsa da mevcut Esentepe’deki hali hazırdaki yeri kullanılmamış olsa da hastane temelinin atılmasının Ankara’yı hatırlaması olarak düşünüyoruz. Mevcutta 512 yataklı devlet hastanemiz var iken bunların mevcutları kapanıp 400 yataklı hastaneye dönüştürülmesi esasında Aksaray’da sağlık açısından şehri çok iyi tanımadıklarını aman aman önemli bir proje olmadığı kanaatindeyim." ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim