LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, merhum Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümü münasebeti ile Türkeş Hatıra Ormanı taleplerini kabul etmeyen Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu’nun, Emine Erdoğan adına hatıra ormanı tahsisi yaptığını söyledi.

Orman Haftası dolayısıyla Orman Bölge Müdürü hariç bütün ormancıların haftasını kutladıklarını belirten Öztürk, MHP olarak 20 Şubat 2015 tarihinde Korucu'dan, 4 Nisan Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı talep ettiklerini belirtti. Öztürk, “Kendileri, dilekçemizden beş gün sonra gelen bir emri gerekçe göstererek, yol kenarlarına hatıra ormanı kurulamayacağını yazılı olarak ifade etmiştir. Bununla beraber 20 Mart günü Bozkurt ilçesinde 5 hektarlık alana R.T.E. Hatıra Ormanı, 26 Mart tarihinde ise Şahin Tepesi mevkisine 10 hektarlık ‘Bereket Ormanları’ adı altında Emine Erdoğan anı ormanı tahsis etmiştir. Basın açıklamasında genel müdürlüğün, Türk büyüklerine hatıra ormanı emri gereğince R.T.E. Hatıra Ormanı tahsis ettikleri belirtilmiştir. Alparslan Türkeş devlet büyüğü değil de Emine Erdoğan mı devlet büyüğüdür?” diye konuştu.

'EMİNE ERDOĞAN HATIRA ORMANI KURULMASININ AMACI SEÇİMMİŞ'

“Kendisine Türküm demekten bile imtina eden bir kişi, nasıl Türk büyüğü oluyor?” diye soran Öztürk, “R.T.E. Hatıra Ormanı, yol kenarı değil midir? Emine Erdoğan katkılı Bereket Ormanları yol kenarı değil midir? Önceki dönemlerde Rabia Hatıra Ormanı, yol kenarı değil midir? Orman kanunlarını hepimiz biliriz. Yönetmelikler, emirlerden önce gelir. Orman Genel Müdürlüğü'nün 6853 sayılı yönetmeliğini, genel müdür dahi olsa güya emirle yerine getiren bölge müdürü, neden o emri Emine Erdoğan ve R.T.E. hatıra ormanlarında, yol kenarında diye reddetmemiştir? Kendisine bunu sözlü olarak sorduğumuzda, ‘Önümüz seçim’ ifadesini kullanmıştır. Kendisi AKP’nin milletvekili adayı mıdır yoksa T.C.’nin devletinin bölge müdürü değil de AKP’nin müdürü müdür?” diye tepki gösterdi.

‘SENİN GİBİLER ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ DEĞİL, BEKÇİSİ BİLE OLMAYACAKTIR’

Uygulamalarından dolayı Orman Bölge Müdürü Korucu’ya ağır eleştirilerde bulunan MHP İl Başkanı Öztürk, “Gün olur devran döner. Devran döndüğünde senin gibilerden değil Orman bölge müdürü, orman bekçisi bile olmayacaktır. Yapılan keyfi ve partizanca uygulamayı şiddetle kınıyor, tüm ormancıların, bölge müdürü hariç, Ormancılık Haftası'nı gönülden kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim